İlahiyatçı Cemil Kılıç: Hz. Muhammed'in Mekke kodamanlarına karşı başkaldırısı neyse Gezi'de bir yön

İlahiyatçı Cemil Kılıç TELE1 ekranlarında 7'nci yılına giren Gezi Direnişi'ni yorumladı. Konuyu ilahiyatçı gözüyle değerlendiren Kılıç, Hz. Muhammed'in ...

İlahiyatçı Cemil Kılıç TELE1 ekranlarında 7'nci yılına giren Gezi Direnişi'ni yorumladı. Konuyu ilahiyatçı gözüyle değerlendiren Kılıç, Hz. Muhammed'in Mekke kodamanlarına karşı başkaldırışı neyse Gezi de bir yönüyle o'dur" değerlendirmesinde bulundu.

İlahiyatçı Cemil Kılıç 'Karanlıktan Aydınlığa' programında yedinci yılında gezi direnişini ve geziyi itibarsızlaştırmak için dini değerlerin istismar edilmesi hakkında yorumlarda bulundu. Kılıç, 'Gezi'de insanlar ‘kesmeyin ağaçları, kirletmeyin doğamızı’ dedi.

Gezi'nin tarihten kökleri var diyen Kılıç, Yaşar Koçer'in 'Gezi'nin İslam tarihi ve kültüründe örnekleri var mı?, Kökleri nereye dayanıyor?' sorusuna ise söyle yanıt verdi.

Gezi son derece, haklı ulusal, toplumsal ve aynı zamanda islami bir harekettir. Bazıları yadırgayacak, ama hayır!' ezberleri bozalım. Bize giydirilmiş gömlekleri yırtıp atalım, kalıpları kıralım. Ben bir ilahiyatçı olarak böyle görüyorum. Gezi aynı zaman da bir İslami hareket olarak görüyorum. Geziyi aynı zamanda bir Muhammedi hareket olarak görüyorum. Hz. Muhammed'in Mekke kodamanlarına karşı başkaldırışı neyse Gezi'de bir yönüyle öyledir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobil markaları belli oldu
Yarış başlıyor! Çin'den gelen BYD Seagull, elektrikli Panda'nın önünde!
Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi
Fiat Egea parasına 7 kişilik SUV: Bu araç yok satar
En ucuz Fiat Egea 1 milyonu aştı: İşte fiyat listesi