İlber Ortaylı tuzlu çay tartışmasına katıldı: 'Çayı konuşacak son kişi Amerikalılar'

Amerikalı Kimya Profesörü Michelle Francl'ın "mükemmel çay demlemek için tuz kullanılması" önerisi, Britanya'da geniş bir tartışma yaratırken, ünlü tarihçi İlber Ortaylı da konuya dahil oldu.

Britanya'da Amerikalı Kimya Profesörü Michelle Francl'ın çay demleme yöntemi önerisi, ülkede geniş yankı uyandırdı. Francl'ın "mükemmel demleme için çaya tuz atılması" önerisi, İngilizler arasında büyük bir tartışma başlattı.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ VE İNGİLİZ HÜKÜMETİNDEN ESPRİ DOLU ATIŞMALAR

ABD'nin Londra Büyükelçiliği, resmi bir açıklama yaparak tuzlu çay önerisinin ABD'nin resmi politikası olmadığını belirtti. Bu esprili açıklamaya İngiliz hükümeti ise, "Özel ilişkilerimizden memnuniyet duyuyoruz ama aynı fikirde değiliz. Çay, yalnızca çaydanlıkta yapılır." şeklinde cevap verdi.

İLBER ORTAYLI: "İNGİLİZLERLE ÇAY KONUŞACAK EN SON KİŞİLER AMERİKALILARDIR"

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı da konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi. Ortaylı, "İngilizlerle çay konuşacak en son kişiler Amerikalılardır." ifadesini kullanarak, tartışmaya kendi yorumunu ekledi.

Ortaylı, "Amerika’dan çayın nasıl içileceğini öğrenecek değiliz. Amerikalılar çay bilmez, kahve bilmez. Kimya profesörü de olsa fark etmez. Çay keyif gıdasıdır. Ben de severim ve şeker bile atmadan içerim. Tuzlu çay vardır, eskiden beri yapanlar var. Ama şekerli çay kadar zararlıdır. İngilizler çay işini bilir. İngilizlerle çay konuşacak en son kişiler Amerikalılardır." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazası enkazına varılma anına ait görüntüler yayınlandı
Ahu Tuğba'dan Sevenlerini Üzecek Açıklama Peş Peşe!
Dilan Polat'ın Cezaevi Kabusu Adli Tıp'a Taşındı: Tahliye Yolunda mı?
İran’da cumhurbaşkanlığı seçimi tarihi belli oldu!
Milyonlarca sürücü ve adaylarını ilgilendiriyor: Uyku apnesi iddiasına resmi açıklama geldi