İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz'dan 'kıyafet' uyarısı: 'Protokol ağırlarken dikkatli olalı

MEB'in kılık-kıyafet genelgesinin ardından Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, öğretmenlere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Mesajında, protokol etkinliklerinde kılık kıyafet konusuna özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kılık-kıyafet genelgesinin ardından, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü öğretmenlere dikkatli olmaları yönünde bir uyarıda bulundu. Okul müdürlerine gönderilen mesajda, "Özellikle protokol ağırlarken dikkatli olalım" ifadeleri yer aldı.

Ağustos ayında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderilen genelgede, öğretmen, yönetici ve okul çalışanlarının giysilerinin öğrencilere rol model olmasına ve öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği davranışların önemine dikkat çekildiği vurgulandı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, eğitimciler, eğitim sistemindeki sorunların giderek büyüdüğüne dikkat çekerek, "MEB, o kadar mesele varken giysimize takıldı" şeklinde eleştirilerde bulundu. Genelge, MEB’in öğretmenlere sağladığı eğitim öğretim ödeneğinin yetersizliği konusunu da yeniden gündeme getirdi.

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, öğretmenlere yönelik gönderdiği mesajda, kılık kıyafet konusuna vurgu yaptı. Mesajında, "Kılık giysinize dikkat edin" uyarısında bulundu ve şunları ekledi:

"Değerli dostlar, işbirliğiniz ile bu yıl da güzel işlere imza atıyoruz ve atacağız da inşallah. Önümüzdeki günlerde programlarımız devam edecek. Ancak kılık kıyafet konusunda bir uyarı yapmak durumundayım. Sizlerin bu konuda gösterdiğiniz özen, yardımcılarınız ve öğretmenleriniz tarafından da gösterilmelidir. Törenlerde, özellikle protokol ağırlarken daha dikkatli olalım ve personelinize gereken ikazları yapalım."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.