İletişim Başkanlığı Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in İstifa İddiaları Yalanladı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğine dair iddiaları yalanladı. Açıklamada, bu tür haberlerin piyasalarda tedirginlik yaratmaya yönelik kasıtlı dezenformasyon olduğu belirtildi.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğine dair iddiaları yalanladı. Açıklamada, bu tür haberlerin piyasalarda tedirginlik yaratmaya yönelik kasıtlı dezenformasyon olduğu belirtildi. Bakan Şimşek, açıklamayı X hesabından retweet etti.

 

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi" yönündeki iddiaları yalanladı. DMM, bu tür haberlerin piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik yaratmaya yönelik olarak kasıtlı bir şekilde yayıldığını belirterek, "Saygınlık etmeyiniz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Bakan Şimşek'in X hesabından İletişim Başkanlığı'nın açıklamasını retweet ettiği görüldü.

Yazar Erol Mütercimler, Youtube kanalında yaptığı yayında, "Mehmet Şimşek iki hafta önce istifa etmiş. Ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz araya girerek onu görevde tutmuş" şeklinde bir iddiada bulundu. Bu iddialara yanıt veren DMM, "Bakan Şimşek’in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasında bulundu.

DMM'nin sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi' iddiası doğru değildir. Bakan Şimşek’in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik yapmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere saygınlık etmeyiniz."

Bakan Şimşek, istifa iddialarının ardından İletişim Başkanlığı'nın açıklamasını X hesabından retweet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.