Ilgaz Dağın’da 60 milyon yıllık deniz fosili bulundu

Kastamonu’nun Ilgaz Dağı Hacet Tepesinde incelemelerde bulunan Jeoloji Mühendisi Metehan Keleş tarafından 60 milyon yıllık deniz fosili bulundu.2 bin 500 rakımda ve denize 90 kilometre uzaklıkta bulunan deniz fosili, Kastamonu’da...

Kastamonu’nun Ilgaz Dağı Hacet Tepesinde incelemelerde bulunan Jeoloji Mühendisi Metehan Keleş tarafından 60 milyon yıllık deniz fosili bulundu.

2 bin 500 rakımda ve denize 90 kilometre uzaklıkta bulunan deniz fosili, Kastamonu’da en yüksek rakımda bulunan fosil olma özelliğini taşıyor.

Kastamonu’nun denize uzaklığının 90 kilometre olduğunu hatırlatan Keleş, “Ilgaz Dağında bu fosillerin bulunduğu Hacet Tepesinin rakımı 2 bin 500 metredir. Bu fosiller insanoğlundan çok daha eski olduğu yani yaklaşık olarak 60 milyon yıl yaşında olduğunu, taş olarak görülen fakat dünya tarihi hakkında bizim için çok fazla hikâyeler barındıran fosiller olduğunu söyleyebiliriz.'' Dedi.

Keleş, “Bu canlıların bulunması, o bölgenin jeolojik olarak yaşı, tarihi hatta bölgenin oluşumu hakkında bize bilgi vermektedir. Buna göre bu bölge yani Ilgaz Hacet Tepesi, yaklaşık 60 milyon yıl yaşında olup bölgenin 60 milyon yıl önce sular altında olduğunun kesin bir kanıtıdır. Kastamonu’da tabii ki bu fosil örneklerinden daha eski fosiller bulundu fakat Kastamonu bölgesinde en yüksek rakımda bulunan fosiller bunlardır'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
Apple'ın geliri düştü!
Arkeologlar buldukları şey karşısında şok oldular!: İşte o dev canlı!