İlham Aliyev, Azerbaycan'ın yeni nesil savaş uçaklarını tanıttı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'nda JF-17C (Blok-III) savaş uçaklarının tanıtımına katıldı. 1,6 milyar dolarlık anlaşma ile 30 adet ithal edilecek bu modern uçaklar, gelişmiş aviyonikler ve muharebe kabiliyetleriyle donatıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’nda JF-17C (Blok-III) çok amaçlı savaş uçaklarının resmi tanıtımına katıldı. Bu uçaklar, Pakistan Havacılık Kompleksi (PAC) ve Çin’in Chengdu Uçak Sanayi Şirketi tarafından geliştirilen en son teknolojiye sahip sistemlerdir. JF-17C (Blok-III), gece ve gündüz her türlü hava koşulunda görev yapabilme kapasitesine sahiptir. Tanıtımda, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve PAC Başkanı Yardımcısı Mareşal Hakim Raza, Cumhurbaşkanı Aliyev’e bu uçakların taktik ve teknik özellikleri hakkında detaylı bilgi sundu.

JF-17C, hava-hava ve hava-yer muharebe kabiliyetleriyle donatılmış tek motorlu bir savaş uçağıdır. Gelişmiş aviyonikler, yeni bir AESA radarı ve iyileştirilmiş elektronik harp kabiliyetleri gibi önemli yükseltmeler içermektedir. Azerbaycan, toplam 1,6 milyar dolarlık bir anlaşma ile 30 adet JF-17 (Blok-III) jet uçağı ithal etmeyi planlıyor. Cumhurbaşkanı Aliyev, ülkenin askeri gücünün artırılmasının öncelikli hedeflerinden biri olduğunu vurguladı ve 2025 bütçesinde savunma ve ulusal güvenlik için ortalama 4 milyar dolar ayrılacağını açıkladı. Global Firepower’ın 2024 incelemesine göre Azerbaycan, 145 ülke arasında 59. sırada yer almakta ve Güney Kafkasya'nın en güçlü ordusuna sahip olmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.