İlhan Cihaner: 2010’da Erdoğan’ı ofisinden alabileceklerini söylemiştim

Gülen Cemaati'nin kumpası ile Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken cemaatle ilgili bir soruşturma yürüttüğü için makamında gözaltına alınan ve tutuklanan CHP Milletvekili İlhan Cihaner, 2010 yılında yaptığı uyarıyı hatırlattı.Ruşen...

Gülen Cemaati'nin kumpası ile Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken cemaatle ilgili bir soruşturma yürüttüğü için makamında gözaltına alınan ve tutuklanan CHP Milletvekili İlhan Cihaner, 2010 yılında yaptığı uyarıyı hatırlattı.

Ruşen Çakır'ın Medyascope TV'deki periscope yayınına katılan Cihaner, "O zaman bir cumhuriyet başsavcısının tutuklanması sarsıcı bir şeydi. Ben tahliye edildiğimde Sincan Cezaevi çıkışında şu uyarıyı yapmıştım: Eğer hükümetin yaklaşımı bu şekilde devam ederse, bir gün Başbakanı da ofisinden alırlar. Gidişatımız bir faşizm. Buna dikkat etmek gerekir.

Bana bir kaç gün sonra kaçıp kaçmayacağım sorulduğunda, 'Hayır ben kaçmayacağım, bunu yapanlar kaçacak' demiştim. O gün yaşadığım şeyin bir adli yanlış değil, daha büyük bir şey olduğu açıkça ortadaydı. 

Bu yaşanan sürpriz olmadı diyebilirim. Bu daha fazla devam ettirilebilir bir durum değildi. Bugün ordusu ağır darbeler almış, yargısı sıfırlanmış bir durumdayız. Bu tehdit, 'ben uyarmıştım' diyerek keyfini çıkartacağınız bir şey değil. Çok daha derin bir durumla karşı karşıyayız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"
CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı