İlhan Cihaner, Erzincan'daki toprak kaymasına dair konuştu: "Siyanürlü toprak kaymış durumda”

Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, yaşanan toprak kayması hakkında açıklamalarda bulundu. Cihaner, olayın bir toprak kayması olmadığını, devasa dağ büyüklüğünde bir siyanür yığınının kaydığını ifade etti.

Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, yaşanan toprak kayması hakkında açıklamalarda bulundu. Cihaner, olayın bir toprak kayması olmadığını, devasa dağ büyüklüğünde bir siyanür yığınının kaydığını ifade etti.

VAHŞİ KAPİTALİST SERMAYE VE ÇEVREYE ETKİLERİ

Cihaner, sözlerinde vahşi kapitalist sermayenin çevreye olan etkilerine de değindi. Altın madenlerinin çevreye verdiği zararları ve geçmişte yapılan soruşturmaları hatırlatarak, yaşanan felaketin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Cihaner’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Vahşi kapitalist sermaye gelir yağmalar. O süreç içerisinde her türlü kötülüğü, her türlü pisliği yapar. Geriye büyük bir yıkım bırakıp terk eder orayı. Altın madenleri de bunun en somut örneklerinden birisi. Bizim o zaman siyanürle altın aramanın çevreye zarar verdiğini, çevre hukukumuza TCK’daki belli maddelere aykırı olduğu şeklinde bir soruşturma benim talimatımla başlamıştı. Ama dediğim gibi maalesef soruşturmanın üzeri örtüldü. Yıllardır orada görevde bulunan insanlar senelerdir bu tehlikeye dikkat çekiyorlar. Hatırlayacak olursanız bir yıl önce de bir siyanür borusu delinmişti. O zaman bunun böyle olacağı belliydi. 

Bu bir toprak kayması değil. Burada devasa dağ büyüklüğünde bir siyanürün içi var o siyanürlü toprak kaymış durumda. Siyanür barajı, siyanürün içinin tutulduğu o yığın kaymış durumda. Bu sanki doğal bir toprak kayması gibi veriliyor. Bunlar şimdi kontrolsüz bir alana dağıldı. Bunun yaşanması kaçınılmazdı zaten. Büyük bir çevre felaketi ve büyük bir emekçi katliamı tartışmasız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bakan Işıkhan açıkladı: Uzaktan ve esnek çalışma modelleri geliyor!
Profesör Bektaş'tan deprem uyarısı: Doğu Karadeniz 3 riskli fay ortasında yer alıyor
Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte Hukuk mesleklerine giriş sınavı yönetmeliği!
Bilinmeyen koronavirüslere karşı koruyucu bir aşı geliştirildi!
Ankara hava durumu: 8 Mayıs 2024 tarihinde Ankara'da hava nasıl olacak?