İlhan Cihaner: Karma eğitime son verilmek mi isteniyor?

Son olarak 167 yıllık bir tarihi olan Beyoğlu Anadolu Lisesi’nde yeni eğitim döneminde sadece kız öğrencilerin eğitime devam edebileceği duyurulmuştu. Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, konuyu Meclis'e taşıyarak...

Son olarak 167 yıllık bir tarihi olan Beyoğlu Anadolu Lisesi’nde yeni eğitim döneminde sadece kız öğrencilerin eğitime devam edebileceği duyurulmuştu. Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, konuyu Meclis'e taşıyarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın sorularını yanıtlamasını istedi.

Cihaner ilk olarak erkek öğrencilerin yeni eğitim yılında bu okulda okuyamayacak olmalarının fiziki yetersizlikle ilişkisinin okul yetkilileri tarafından nasıl gerekçelendirildiğini sorarak, “bu konuda herhangi bir teknik, fiziki inceleme raporu hazırlanmış mıdır?'' dedi.

Beyoğlu Anadolu Lisesi’nin önce Kız Lisesi ardından da Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüleceğine dair kaygıları gidermek adına herhangi bir açıklama yapılıp yapılmayacağını soran Cihaner, Milli Eğitim Temel Kanunu’nu hatırlatarak “Karma eğitim yapılması esastır'' dedi. Cihaner, okulda fiziki yetersizlik bahanesiyle yeni dönemde sadece kız öğrencilerin okuyacak olmasının, bu kanununa aykırı davranılması ve karma eğitime son verilmesi anlamını taşıdığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!