İliç'teki maden faciasında son işçinin de cansız bedenine ulaşılmış oldu!

Erzincan maden ocağında çıkan heyelan sonrasında çalışmalar sürüyordu. Son çalışmadan sonra maden ocağında kalan son kişinin cesedi de bulunmuş oldu! Soruşturma başladı! Maden ocağında bütün işçilerin cansız bedenine ulaşıldı!

Erzincan'ın İliç ilçesinde maden sızıntısı sonucu yer altına gömülen 9 işçinin cansız bedeni bulundu.

 Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik'in işlettiği Çöpler altın madeninde 9 Şubat'ta işçiler yer altına gömüldü.

ERZİNCAN'DA MADEN KAZASI SONRASI ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR!

Kaydırmanın üzerinden 116 gün geçti, dün 3 işçinin daha cesedi bulundu. Bugün yapılan çalışmalarda son işçinin cesedinin de bulunduğu bildirildi.

Çalışanların kimliğinin DNA testiyle tespit edilebildiği öğrenildi. 

Erzincan İliç'teki Çöpler altın madeninde heyelan oldu.
13 Şubat günü saat 14:28'de Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold'a ait Çöpler altın madeninin bulunduğu geniş alanda heyelan meydana geldi.  Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, 200 metrelik yokuştan hızla aşağı aktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, söz konusu toprağın 800 metre hareket ettiğini açıkladı. En az 9 işçi bu değişen zeminin altında mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye Erzincan jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Fırat Nehri'ne doğru kayan devasa toprak kütlesinin, siyanür ve sülfürik asitle yıkanmış malzemelerden oluştuğu belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.