İlk Kar Geliyor! Meteoroloji’den Yeni Uyarı: İstanbul da Listede!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son tahminlere göre, ülkenin kuzey ve doğu bölgeleri parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey kısımları, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son tahminlere göre, ülkenin kuzey ve doğu bölgeleri parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey kısımları, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor. Özellikle Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağışlar görülecek, yağışlar yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde 6 ila 12 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği ve rüzgârın genellikle kuzey ve doğu, güney ve doğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Marmara, Karadeniz ve Ege kıyılarında ise kuzeyli rüzgârların güçlü, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ise güneyli rüzgârların fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Bölgelere göre hava durumuna gelince; Marmara'da doğu kesimlerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, rüzgâr batı kesimlerde kuzeyli yönlerden güçlü esecek. Ege bölgesi parçalı ve az bulutlu olacak, ancak kıyılarda kuvvetli rüzgâr bekleniyor. Akdeniz'de de parçalı bulutlu bir hava hâkim olacak, rüzgâr iç kesimlerde güçlü esebilir.

İç Anadolu’nun kuzey kesimlerinde ve bazı şehirlerde sağanak yağış görülecek. Batı Karadeniz'de ise sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgârlar bekleniyor, kıyı bölgelerde yağışlar yer yer kuvvetli olabilir. Orta ve Doğu Karadeniz'de de benzer bir yağış durumu söz konusu; iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir.

Doğu Anadolu'da Malatya dışında kalan bölgelerde yağış bekleniyor. Özellikle Bitlis, Muş, Ağrı çevrelerinde ve Van’ın kuzeybatısında kuvvetli yağışlar görülecek. Rüzgâr, güneydoğuda fırtına şeklinde esecek. Güneydoğu Anadolu'da ise Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa'nın kuzeydoğusu ve Siirt’in kuzeyinde sağanak yağışlar olacak, bu yağışların bazı yerlerde kuvvetli olması öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.