İlkokul öğrencisine okulda meydan dayağı: Herkes herkese anlatsın, hapisten korkmuyorum

Mersin'de bir ilkokulda yaşanan şiddet olayına idari soruşturma açıldı. Sınıf öğretmeni Gülcan E.’nin, okulun bahçesinde yere yatırıp üçüncü sınıf öğrencisini herkesin içinde tekmeleyip dövdüğü iddia edildi.

Öğretmen çocuğu döverken, "Herkes duysun, bilsin, görsün. Hapisten de korkmuyorum' dediği iddia edildi.

Mersin'in Anamur ilçesinde ilkokul öğrencisi A.Ç.’nin, sınıf öğretmeni Gülcan E., tarafından dövüldüğü iddiasıyla idari ve adli soruşturma başlatıldı.

AİLE DURUMU JANDARMAYA ŞİKAYET ETTİ

Olay, Anamur'daki Ortaköy Hidayet Sinanoğlu İlkokulu'nda 1 Nisan'da meydana geldi. 3'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki A.Ç., ailesine, sınıf öğretmeni Gülcan E.’nin, okul müdürü Hasan A.'nın otizmli kızına hakaret ettiği gerekçesiyle kendisine şiddet uyguladığını söyledi. Jandarmaya giden aile, öğretmenden şikayetçi olurken, Anamur Devlet Hastanesi'ne sevk edilen çocuğa, darp raporu verildi. A.Ç., müdürün kızına hareket etmediğini söylerken, öğretmen Gülcan E.'nin de iddiaları kabul etmediği öğrenildi.

HERKES HERKESE ANLATSIN

İddiaya göre öğretmen Gülcan E., bahçede bulunan yüzlerce öğrencinin gözleri önünde A.Ç.'yi yakasından tutup yere düşürdükten sonra teklemedi. Gülcan E., "Bütün okul görsün bilsin, herkes herkese anlatsın" diye bağırdı. Öğretmen gözlüğü kırılan ve yerde yatan öğrenciye “İstediğine şikâyet et. Hapse girmekten korkmuyorum” diyerek olay yerinden uzaklaştı.

'ÖĞRETMEN ŞİKAYETTEN VAZGEÇELİM DİYE ZORLADI'

Olay ardından oğlunun okula gitmek istemediğini belirten anne N.Ç. ise şöyle konuştu:

mersinde-ilkokul-ogrencisine-siddet-iddiasina-sorusturma-2133-dhaphoto1.jpg

"Oğlumun bu anlattıklarının üzerine öğretmen G.E.'in numarasını buldum ve aradım. Ona ‘Öğretmenim A. bir şeyler anlattı, doğrusunu bir de sizden dinlemek istiyorum’ dedim. Bunun üzerine anlatmaya başladı. ‘Benim sınıfımda otizmli bir öğrencim var. Kimseye bir zararı yok. Yarın bizim de böyle bir çocuğunuzun olmayacağının bir garantisi yok veya yolda yürürken kaza geçirip engelli olmayacağımızın bir garantisi yok. Otizmli öğrencim ile dalga geçtiği için kendimi tutamayıp dövdüm’ dedi.

"NEDEN OLAYI ADLİYEYE TAŞIDINIZ"

Olayın üzerine jandarmaya gidip şikâyetçi olduk, hastaneden darp raporu aldım. Ertesi gün sınıf öğretmeni, ‘Velim haklısınız lakin kararınızı gözden geçirin’ dedi. Ben de kararlı olduğumu ve vazgeçmeyeceğimi söyledim. Aynı gün, yani 2 Nisan 2022 günü okul müdürü H.A., işyerime gelerek, ‘Neden okul içerisinde konuyu çözmedik. Adli boyuta neden taşıdınız’ diyerek benimle tartıştı ve vazgeçmem için zorladı. Vazgeçmeyeceğimi ve oğlumu en yakın zamanda o okuldan alıp başka bir okula vereceğimi söylediğimde kalkıp gitti."

'KAMERA KAYITLARI SİLİNMİŞ'

Olayın kesinlikle peşini bırakmayacağını da dile getiren anne N.Ç., 4 Nisan’da, jandarma ile okula gittiklerini de belirterek, “Okula kamera görüntülerini almaya gittik. Ancak orada kamera görüntülerinin en fazla 3 gün saklandığını, sonrasında da sistem tarafından silindiğini söylediler. Jandarma görevlileri de görüntülerin silindiğini tutanak altına aldı. Ayrıca görgü tanığı olan öğrencilerin şahitlik edebilmesi için aile izni gerekiyormuş. Ama hiçbir veli çocuklarının şahitlik yapmasına izin vermiyor. Okul Müdürü H.A. ve çocuğumu döven öğretmen G.E. hakkında şikâyetçiyim. Kesinlikle bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

LGS'ye bir ay kaldı: "Mutlaka MEB'in kitaplarından konu tekrarı yapılmalı"
ALES neticeleri ne zaman açıklanacak? Gözler 2024 ÖSYM ALES/1 sonuç sorgulama ekranında
AUZEF sınav neticeleri: AUZEF vize sınav neticeleri ne zaman açıklanacak?
MEB AÖL takvimi: Açık Lise 3. dönem sınavları ne zaman?
TUS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024 TUS/1 tercih kontenjanlarında son durum