İmamoğlu canlı yayında suikast iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine yönelik suikast iddialarına ilişkin Halk TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine yönelik suikast iddialarına ilişkin Halk TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu şunları söyledi:

"Bir istihbarat notu var, deniliyor ki, 'Evet böyle bir tehdit istihbaratı var, bununla ilgili gerekli tedbirleri alın'. Adı geçen terör örgütlerinin ismi veriliyor. Normal yaşamımda benim bundan haberim yok, zaten bu tür olayları çok da gerekçedikme benimle paylaşmıyor yönetici arkadaşlarım.

Baktım ki benim hareket alanımla ilgili tedbir alıyorlar. Bu konuda uyarılar sıklaşınca 'Ne oluyor arkadaşlar' dedim, böyle bir notun geldiğini emniyet tarafından, kendilerinin de bunu ekine koyarak valiliği bilgilendirme ve tedbir almak gerekiyorsa tedbir alma noktasında valiliğe bir yazı yazdıklarını bana anlattılar. Konu bizde bu kadar, konuyla ilgili başka hiçbir detay yok.

Çıkan haberlerde başka detaylar da var, bu bilgilerin muhatabı İçişleri Bakanlığı, emniyet güçlerimiz. Benim şu an aktarabileceğim şeyler bunlar."

FUAT UĞUR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Gündem değiştirme iddialarına tepki gösteren İmamoğlu, Türkiye Gazetesi'nde Fuat Uğur'un yazdığı köşe yazısını canlı yayında okuyarak suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

İmamoğlu, "Gündem değiştirme iddialarını ayıp buluyorum. Türkiye Gazetesi’nde bir yazar yazı yazıp Kılıçdaroğlu’na suikast yapılacağını benim de o koltuğa oturacağımı yazıyor. 4 gündür bu yazı yazıldı. Aşağılık bir iddiayı yazıyor birisi ve bakalım soruşturma açılacak mı?" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor