İmamoğlu duyurdu: İBB'de 36 milyon dolarlık KİPTAŞ vurgunu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti döneminde Başakşehir'de KİPTAŞ'ın aldığı bir arsa ile ilgili olarak 36 milyon dolarlık yolsuzluk yapıldığını açıkladı.

İmamoğlu, "Pazartesi günü KİPTAŞ Yönetim Kurulu karar alıyor. Diyor ki; ‘Ben, Başakşehir'deki şu arsayı satın alacağım’.  Bir gün sonra bu arsayı, ne hikmetse bir uyanık vatandaş alıyor 11 milyon dolara. Cuma günü de KİPTAŞ'a 47 milyon dolara satıyor. Aradaki fark 36 milyon dolar. Kim bu uyanık? Kim bu yönetim kurulu kararını alanlar. Hepsinin kayıtları var. Soruşturma başlattık. Suç duyurusunda bulunduk. Ama İçişleri Bakanlığı geldi, dedi ki, ‘Sen buraları soruşturamazsın. Ver 50 dosyayı. Ben soruşturacağım.' Dosyalar İçişleri Bakanlığı müfettişlerinde. Bakalım ne olacak? Merakla bekliyorum” dedi.

KİPTAŞ'ın Anadolu Yakası'ndaki yeni sosyal konut projesi “Tuzla Meydan Evleri”nin temeli İBB Başkanı İmamoğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Mimar Sinan Mahallesi’ndeki şantiye alanındaki törende konuşan İmamoğlu, İBB'nin AK Parti'nin yönetimindeki 36 milyon dolarlık bir arsa yolsuzluğunu açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

MSB'den 2024 Askerlik Yeri ve Sevk Tarihleri Duyurusu
Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüşün iptal edildiği açıklandı
Airbnb, Yukarı Bak Filminin İkonik Uçan Evinin Gerçek Bir Replikasını İnşa Ediyor
Mahalle Ortasında Büyük Kavga! Hazal Kaya'nın Annesi Kiracıyı Evden Kovdu!
AK Parti zenginlerden mi yoksullardan mı yana?