İmamoğlu, Girişimcilik ve Teknoloji Alanında 10 Adımı Açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehir genelinde girişimcilik ve teknolojik gelişmeler alanındaki hizmet ve projelerini duyurdu. İmamoğlu, İstanbul'u girişimcilik ve teknolojinin merkezi haline getirmek için atacakları 10 adımı açıkladı...

Beyoğlu Miniatürk'teki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen "Girişimcilik ve Sürdürülebilir İstanbul İçin Tam Yol İleri" başlıklı programda konuşan İmamoğlu, İstanbul'u girişimcilik ve teknolojinin merkezi haline getirmek için atacakları 10 adımı açıkladı.

İmamoğlu, 10 yeni bilgi ve inovasyon fabrikası kuracaklarını, 5 Tech İstanbul ve 2 Oyun Geliştirme Merkezi açacaklarını belirtti. Ayrıca İstanbul Robotics markası oluşturacaklarını ve İstanbul Girişimcilik Sermayesi Yatırım Fonu'nu kuracaklarını vurguladı. Girişimcilik eğitimleri vereceklerini ve girişimcilere destek olacaklarını aktaran İmamoğlu, 2 uluslararası fuar merkezi açacaklarını dile getirdi.

"Sürdürülebilir İstanbul" için de 10 projeden bahseden İmamoğlu, ürünlerin sağlıklı ortamlarda depolanması için iki depo inşa edileceğini, Tuzla'da meyve sebze hali yapılacağını ve Ataşehir'deki halin buraya taşınacağını belirtti.

İmamoğlu, Üreten İstanbul'a Destek, Tarımsal Mirası Koruma, Bireysel Tarım ve Tarımsal Sulama başlıklarında projelerini açıkladı. Kentte 100 yeni Halk Ekmek büfesi kuracaklarını söyleyen İmamoğlu, Hamidiye Su ürünlerinin yelpazesini genişleteceklerini dile getirdi.

İmamoğlu, "Biz bu yol haritasını hayata geçirebilecek yegane siyasi kadroyuz. Yönetim anlayış ve ahlakımız, yönetim bilgi ve becerimiz, 5 365 günlük performansımız ortadadır. Kendimizi, 'İstanbul'un muhafızı' olarak tanımladık ve hep bu özenle hareket ettik." dedi.

Daha sonra Beyoğlu halk buluşmasına katılan İmamoğlu, Kasımpaşa Kızılay Meydanı'ndaki programda İstanbul'a yaptığı hizmetleri paylaştı ve katılımcılardan yerel seçimde destek istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İskoçya-İsrail maçına güvenlik gerekçesiyle yandaş alınmayacağı açıklandı!
Banu Parlak'a Saldırı Davasında Şok Gelişme: Şikayetinden Vazgeçti
Antalya'daki Teleferik Kazasında Yeni Gelişme: 19 Kişi İçin Soruşturma Genişletildi
Bakanlık Açıkladı: Evlilik Kredisinde Kritik Gün! Bugün Başlıyor!
Motosikletle çocuğa çarpıp kaçmıştı, şüpheli yakalandı