İmamoğlu İstanbul Üniversitesi'ne nasıl kabul edildiğini anlattı

İmamoğlu, KKTC'de derslerinin oldukça iyi olduğunu belirterek İstanbul Üniversitesi'ne başvurduğunu ve İşletme Fakültesi'ne yerleştirildiğini ifade etti.

İBB Haber, Ekrem İmamoğlu'nun bir YouTube programında KKTC'deki üniversiteden İstanbul Üniversitesi'ne geçiş sürecini anlattığı bölümü "Ekrem İmamoğlu, Kıbrıs’tan İstanbul Üniversitesi’ne nasıl geçiş yaptığını anlattı" başlığıyla sosyal medya hesabında paylaştı.

İmamoğlu, KKTC'de derslerinin oldukça iyi olduğunu belirterek İstanbul Üniversitesi'ne başvurduğunu ve İşletme Fakültesi'ne yerleştirildiğini ifade etti. Geçiş yaptığı dönemde, KKTC'deki üniversitelerden Türkiye'deki üniversitelere geçişin mümkün olduğunu, ancak bu hakkın 3 yıl sonra kaldırıldığını ve şu anda geçiş yapılmadığını söyledi. O dönemde Türkiye'de özel üniversitelerin de mevcut olmadığını vurgulayan İmamoğlu, KKTC'deki üniversiteden başvurusunun ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne yerleştiğini ve üniversite yıllarında yoğun bir iş hayatı sürdürdüğünü aktardı.

Ekrem İmamoğlu, programda şunları söyledi:

"Derslerim de iyiydi Allah için, ben de başvuru yaptım İstanbul Üniversitesi'ne. Zaten o dönemde 3 yıl bu geçiş işleri oldu, sonra da iptal edildi. Hala geçiş yapamıyorsun. Ya da denkliği oradaki coğrafyaya göre ayarlıyorlar ya da üniversite puanlarına dahil oldu. O zaman dahil değildi. Zaten özel üniversite statüsü de Türkiye’ye şu ana kadar girmemişti. Biz de başvurduk, geçiş yaptık, geldim İstanbul'a. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi. Üniversite yaşamımda yoğun bir iş yaşamı başladı benim. Ticaret yaptım. Babamın işi olan inşaat işiyle haşır neşir oldum. Hatta işimin yöneticisi oldum. O meşhur köfteci dükkanlarımı açtım. Acayip işim var, acayip iş mesaim var o esnada. Yine duramadım. Hem fakülte hem de üniversite takımında futbol oynamaya başladım."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.