İmamoğlu, İstanbul’daki binalar için müjdeyi verdi! Dayanıklılık testleri başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'de artan depremler sonunda İstanbulluları tedirgin eden 'binaların dayanıklılığı' sorununa el attı. Maliyetleri çok yüksek olan bina dayanıklılık testi için...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'de artan depremler sonunda İstanbulluları tedirgin eden 'binaların dayanıklılığı' sorununa el attı. Maliyetleri çok yüksek olan bina dayanıklılık testi için yeni bir sistem getiren Ekrem;İmamoğlu maliyetleri 7-8 bin liradan 200-300 liraya indirmiş oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisine ait resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada binaların dayanıklılık testleri hakkında açıklama yaptı. Ekrem İmamoğlu "İstanbul'da bir binanın depreme karşı dayanıklılığını ölçmek 7.500-8 bin TL’yi buluyordu. Şimdi yeni, hızlı ve ekonomik bir modele geçiyoruz. Mekanik tabanlı tarama yöntemleriyle sadece 250-300 TL bedelle 750 bin binayı hızla kontrol edeceğiz." diyerek konu hakkında İstanbulluları tam olarak bilgilendiren videoyu da paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor