İmamoğlu, kuraklığa çözüm buldu: 'Deniz suyunun içme suyu olması için çabalıyoruz'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki kuraklığa ilişkin çözüm önerisini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Daktilo1984 YouTube kanalında Nezih Onur Kuru ve İlkan Dalkuç’un sorularını yanıtladı.

''DENİZ SUYUNUN İÇME SUYU OLMASI İÇİN ÇABALIYORUZ''

İstanbul'un su sorununa ilişkin konuşan İmamoğlu, kuraklığın bir gerçek olduğunu ve barajların doluluk oranının yüzde 27'lere indiğini ifade etti. İmamoğlu çözüm olarak ise "Deniz suyunun içme suyu olması için çabalıyoruz. Bu konuda yurt dışından teknik destek almayı düşünüyoruz” dedi. Kanal İstanbul Projesine ilişkin de konuşan İmamoğlu, “İstanbul’un bu kadar sorunu varken Kanal İstanbul’a yapılan yatırım yazıktır, günahtır. Bunlarca yıllık İstanbul’a, atamıza, dedemize, vatandaşımıza, Fatih Sultan Mehmet’e, Mustafa Kemal Atatürk’e ihanettir” sözlerini sarf etti.

''HÜKÜMETİN TAVRINI ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM''

İmamoğlu, koronavirüs pandemisine ilişkin İBB Bilim Danışma Kurulu’nun iki hafta kapanma tavsiyesi olduğunu açıkladı. İmamoğlu, “Hükümetin tavrını anlayabilmiş değilim. Israrla hafta sonu kapanması ile yetiniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Bilim Kurulu’nun tavsiyesi ile bunu yaptıklarını söylüyor. Eğer öyleyse buradan çağrı yapıyorum böyle bir çağrısı varsa Bilim Kurulu bunu açıklasın. 1 aydır 400’ün üzerinde defin sayısını azaltamıyoruz. Geçen yılın ortalamasına göre Kasım ayında 5.500-6.000 fazla vefat var'' ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı