İmamoğlu' 'söz veriyorum' dedi: İstanbul’daki sokak hayvanları için karar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde sokak hayvanlarına yönelik bir yol haritası sundu. İmamoğlu, "Bu süreçte tek bir sokak hayvanının bile uyutulmasına asla müsaade etmeyeceğim" şeklinde bir taahhütte bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde İstanbul'un Sahipsiz Hayvanlar Yol Haritası'na dair toplantı düzenledi. Toplantıda önerdikleri çözüm yollarını aktaran İmamoğlu, sokak hayvanlarını uyutmayacaklarını ilan ederek, "İBB olarak elimizden gelen tüm imkanları seferber ederek kısırlaştırma, aşılama ve barınma imkanlarını geliştireceğiz ve 16 milyon insanımızın da huzurunu sağlayacağız," ifadelerini kullandı.

"Bizler kamu idarecisiyiz. Çözüm bulmak ve hep birlikte vicdanları rahatsız eden ne var ise bu mevzuda önlem almakla da yükümlüyüz" diyen İmamoğlu, konuşmasına şu sözler ile devam etti:

'TEK BİR HAYVANIN UYUTULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

"Bu süreçte tek bir sokak hayvanının bile uyutulmasına asla izin vermeyeceğiz. İBB olarak elimizden gelen tüm imkânları seferber ederek kısırlaştırma, aşılama ve barınma imkanlarını geliştireceğiz ve 16 milyon insanımızın da huzurunu sağlayacağız. İlçe belediyelerini sürece daha fazla dahil ederek sokak hayvanlarının tedavi, korunma ve barınma alanlarını hep birlikte geliştireceğiz. Sokak hayvanları için sürdürülebilir şekilde sahiplendirme ve yaşatma imkanlarını genişleteceğiz."

YAKLAŞIK 2 BİN BAKIMEVİNE İHTİYAÇ VAR

İmamoğlu, Türkiye'de yaklaşık 4 milyon sahipsiz köpek bulunduğunu belirterek, mevcut 322 bakımevinin toplamda 105 bin köpek kapasitesine sahip olduğunu, geriye kalan 3 milyon 900 bin köpeği barındırmak için ise yaklaşık 2 bin yüksek kapasiteli bakımevine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

İmamoğlu, sahipsiz hayvanlara yönelik yol haritasının detaylarını paylaşarak, barındırma kapasitelerini 40 bine çıkarmayı, yılda 50 bin, 2028 yılına kadar ise toplam 200 bin hayvanı kısırlaştırmayı ve her yıl 5 bin hayvanı sahiplendirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Ayrıca, İBB'nin bir Hayvanları Koruma Konseyi kuracağını vurgulayan İmamoğlu, ekim sonuna kadar faaliyete geçirmeyi planladıkları bu konseyin, ilgili bakanlıklar, valilikler, kamu kurumları, veteriner fakülteleri, klinikler, hayvan hastaneleri, ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları, hayvanseverler, çevre il belediyeleri, muhtarlıklar, barolar ve hayvan sahiplerini içereceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.