İmamoğlu, Van’daki irade gaspına tepki gösterip hükümete çağrıda bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Van'da seçilmiş olan belediye başkanı Abdullah Zeydan yerine AKP adayına mazbata verilmesine tepki gösterdi. İmamoğlu ayrıca hükümet ve mahkeme heyetine çağrıda bulundu.

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın adaylığının Adalet Bakanlığı tarafından mesai bitimine 5 dakika kala yapılan bir itiraz sonucunda geri alındığını açıkladı.

Van İl Seçim Kurulu, AKP Van Belediye Başkan Adayı Abdullah Arvas'ın talebi üzerine yaptığı incelemeyi sonuçlandırdı. Zeydan'ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığına karar verdi. Bu nedenle mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki aday olan Arvas'a verilmesine karar verdi.

Karara yönelik tepkiler gelirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, irade gaspına karşı tepkisini X hesabından yaptığı bir açıklama ile dile getirdi. Hükümet ve mahkeme heyetlerine çağrıda bulunan İmamoğlu'nun açıklaması şu şekildedir:

‘KABUL EDİLEMEZ’

"Hukukçuların bütünüyle hukuk dışı buldukları bir karar gerekçe gösterilerek Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayına mazbatasının verilmemesi Van halkının iradesini tanımamaktır. Bu kabul edilemez. Seçimlerin siyasi maksatlı yargı kararlarıyla gölgelenmesine karşı hep birlikte tepki göstermek ve demokrasiden yana tavır almak zorundayız."

HÜKÜMET VE MAHKEMEYE ÇAĞRI

"Milli iradenin üstünlüğü Cumhuriyetimizin temel değerlerinden biridir. Hükümeti ve mahkeme heyetlerini, son yıllardaki tavırları artık terk edip, asıl ve en büyük irade olan halk iradesine saygı duymaya davet ediyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Çerkes Soykırımı mesajı
Aynı felaketin Türkiye'de de yaşanabileceğini düşünmek bir vehim değil
Parti kapatılmadı binayı taşıdık
Milli yas ilan edildi, bayraklar yarıya indi
Erdoğan seçimden ders almamış, yargıya müdahalede ısrarcı