'İmamoğlu'na siyasi yasak gelirse ne olacak?' Özel kritik soruya cevap verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TV100'de Kübra Par'ın sorularını yanıtlarken, herkesin merak ettiği Ekrem İmamoğlu ile ilgili bir soruya da cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100'de Kübra Par'ın sorularını yanıtlarken, herkesin merak ettiği Ekrem İmamoğlu ile ilgili bir soruya da cevap verdi. Özel, "İmamoğlu siyasi yasak alırsa ne tür bir yol haritası izleyeceksiniz?" sorusuna, bu konu üzerinde birkaç kez toplandıklarını ve ne yapılacağı hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Ancak, şu an için kesin bir açıklama yapmanın doğru olmayacağını vurguladı. "Bu cezayı normalleştirmemiz gerek," diyen Özel " Böyle bir kararın alınmaması gerek . Alındıktan sonra da Yargıtay aşaması var." dedi.

Özel "Bence siyasi yasak istinafta onaylanacak ama Yargıtay aşamasında kalacak. Acaba İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı tartışmasını gündemde tutmak isteyenler var. Bu oyuna gelmeyelim. Ekrem Bey bana insanların ona 5 yıl için yetki verdiğini vurguladı," ifadelerini vurguladı.

MANSUR YAVAŞ MI? EKREM İMAMOĞLU MU?

"Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasında kalındığında nasıl karar verilecek?" sorusu yöneltilen Özgür Özel "Allah ikisinin de eksikliğini göstermesin. Ya olmasalardı? Bu aday tartışmalarına erkenden başlamayacağız. Partinin hedefi çok net. Biz bu iktidarı seçim yoluyla değiştirip güçlü bir parlamentoyu kurmak istiyoruz. Güçlü bir yürütme, güçlü bir başbakan..." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel adaylık tartışmaları mevzusunda "Bu tartışmaları bizden olmayanlar ve adım adım iktidara yürümemizi engellemek isteyenler yapıyor. Bizim hedefimiz Türkiye'yi kuvvetli parlamentoya dönüştürmek. ABD istisna en kuvvetli devletler parlamentoyla yönetiliyor. Gücü dağıtan ülkelerde halk zenginleşiyor" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.