İmamoğlu'ndan AYM Hamlesi: İstinaf'a 'ahmak' dilekçesi

Halk TV'de İsmail Küçükkaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Ahmak davası"yla ilgili dikkat çeken bir dilekçe sunduğunu aktardı. İmamoğlu, verilen cezanın Anayasa'ya aykırı olduğunu savunarak dosyasının AYM'ye gitmesi gerektiğini belirtti.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik istenen siyasi yasak hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Küçükkaya, İmamoğlu'nun "Ahmak davası" ile ilgili olarak dikkat çekici bir dilekçe sunduğunu belirtti. İmamoğlu'nun, istinaf mahkemesine verdiği dilekçede, ilk derece mahkemesinde verilen cezanın Anayasa'ya aykırı olduğunu ifade ettiği aktarıldı. İmamoğlu, dosyasının Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşınması gerektiğini savunuyor.

Küçükkaya, İmamoğlu'nun Türk Ceza Kanunu'nun 125. maddesinin 3-a ve 5. fıkralarının Anayasa'ya aykırı olduğu iddiasıyla başvurduğunu da belirtti.

NELER OLMUŞTU?


Ekrem İmamoğlu, 2019'da kazandığı seçimlerin ardından AKP'nin çeşitli gerekçelerle bu sonuçları iptal etmesi üzerine dikkat çekmişti. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu'na "ahmak" ifadesiyle hitap etmişti. İmamoğlu, bu duruma karşılık vererek, "31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır" demişti.

İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı ve ilk derece mahkemesinde ceza aldığı belirtiliyor. Ancak, kararın üst yargı başvurusuna açık olması nedeniyle henüz kesinleşmediği ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.