İmamoğlu'ndan diploma iddialarına yanıt!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde eğitim gördüğü üniversiteden İstanbul Üniversitesi'ne nasıl geçiş yaptığını anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde eğitim gördüğü üniversiteden İstanbul Üniversitesi'ne nasıl geçiş yaptığını anlattı. İBB Haber'in sosyal medya hesabında paylaşılan bir YouTube programında İmamoğlu, KKTC'de derslerinin çok iyi olduğunu ve bu başarıyla İstanbul Üniversitesi'ne başvurarak İşletme Fakültesi'ne kabul edildiğini belirtti.

İmamoğlu, o dönemde KKTC'deki üniversitelerden Türkiye'deki üniversitelere geçiş hakkı bulunduğunu ve bu hakkın üç yıl süreyle devam ettiğini, daha sonra kaldırıldığını ifade etti. Ayrıca o dönemde Türkiye'de henüz özel üniversitelerin bulunmadığını vurgulayan İmamoğlu, geçiş başvurusu sonrasında İstanbul Üniversitesi'ne yerleştiğini ve üniversite eğitimi boyunca yoğun bir iş yaşamı sürdürdüğünü dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu, programda şunları söyledi:

"Derslerim de iyiydi Allah için, ben de başvuru yaptım İstanbul Üniversitesi'ne. Zaten o dönemde 3 yıl bu geçiş işleri oldu, sonra da iptal edildi. Hala geçiş yapamıyorsun. Ya da denkliği oradaki coğrafyaya göre ayarlıyorlar ya da üniversite puanlarına dahil oldu. O zaman dahil değildi. Zaten özel üniversite statüsü de Türkiye’ye şu ana kadar girmemişti. Biz de başvurduk, geçiş yaptık, geldim İstanbul'a. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi. Üniversite yaşamımda yoğun bir iş yaşamı başladı benim. Ticaret yaptım. Babamın işi olan inşaat işiyle haşır neşir oldum. Hatta işimin yöneticisi oldum. O meşhur köfteci dükkanlarımı açtım. Acayip işim var, acayip iş mesaim var o esnada. Yine duramadım. Hem fakülte hem de üniversite takımında futbol oynamaya başladım."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.