İmamoğlu’ndan Saray'a Ayasofya üzerinden 'Kanal İstanbul ihaneti' göndermesi

İmamoğlu’ndan flaş Ayasofya yanıtı geldi." iBB Başkanı "Bu şehri yönetenlerin ilk koruyacağı şey bu şehrin maneviyatıdır, kimi zaman doğayı, kimi zaman bazı olası ihanetleri korumak" gibi sözleri ile Erdoğan'a Kanal İstanbul göndermesinde bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi'nde sunulan Ayasofya'nın imar planlarına 'Ayasofya cami ve külliyesi' olarak işlenmesi teklifini değerlendirdi. İmamoğlu, "Doğrular yapılır. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu şehri yönetenlerin ilk koruyacağı şey bu şehrin maneviyatıdır. Kimi zaman Ayasofya Camii'nin güzelliğini, kimi zaman doğayı korumak vardır, kimi zaman bazı olası ihanetleri engellemek vardır, Kanal İstanbul gibi" dedi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İmamoğlu, Ayasofya’nın hem Mustafa Kemal Atatürk’ün 1936’da tapuya işlediği gibi hem de 2011-2012 tarihli imar planlarında ‘ibadethane-cami’ olarak geçtiğini belirtti.

İmamoğlu teklif ile ilgili “Doğrular yapılır. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu şehri yöneten akıl, bu şehrin şehr-i emini, yöneticilerinin ilk koruyacağı şey bu şehrin maneviyatıdır. Maneviyatını koruduğu kadar bu şehrin 10 binlerce yıllık bir emanet olduğunu da unutmadan koruma vazifesini üstlenecektir. Bu kimi zaman Ayasofya Cami’nin güzelliğini, yıllara sair asaletini korumak vardır, kimi zaman doğayı korumak vardır, kimi zaman bazı olası ihanetleri engellemek vardır, Kanal İstanbul gibi” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı