İmamoğlu'ndan tepki: ''Kazanan AK Parti olunca oy sayımına ret istiyorsunuz''

İmamoğlu, "İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK’nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da bazı ilçelerde CHP'nin itirazlarının reddedilip AKP'nin itirazlarının kabul edilmesine tepki gösterdi. 
 

PROTESTO EDİLDİ

CHP'nin sonuçlara itiraz ettiği kararın beklendiği Arnavutköy İlçe Seçim Kurulu önünde toplanan yurttaşlar ise "Hak, Hukuk, Adalet" sloganı attı. İtiraz sürecinde yaşananlara ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu'nun sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde:

"Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye emin. Seçimi CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskılarla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Aynı talepte bulunduğumuz Ümraniye ilçemizde ise talebimiz reddedildi. Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için ise taleplerimize şu ana kadar karar çıkmadı. İlçeyi kazanan AK Parti olunca yeniden oy sayımına ret, CHP kazanınca yeniden sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK’nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz. Gaziosmanpaşa’da alınan tüm oyların yeniden sayımı kararının bir benzeri Beykoz’da alınmak isteniyor. Sahada seçim kaybedenlerin masa başlangıcında seçim kazanma baskılarına hukuk dur demeli. İl Seçim Kurulu ve YSK, ilçe seçim kurullarına yapılan baskılara acilen müdahale etmeli"

CHP'nin sonuçlara itiraz ettiği kararın beklendiği Arnavutköy İlçe Seçim Kurulu önünde toplanan yurttaşlar ise "Hak, Hukuk, Adalet" sloganı attı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Ankara’da korkunç kaza: Vinç halatı koptu, baba ve oğul hayatını kaybetti
Keçiören Belediyesi’nin, TÜGVA’nın ardından Yeni Dünya Vakfı’na da ayrıcalık sağladığı ortaya çıktı
ABB duyurdu: Dün başladı ve 21 Mayıs’a kadar devam edecek: Herkese ücretsiz!
ABB, Başkenti turizm merkezine çeviriyor: Yavaş'ın ücretsiz hizmet çağırısı ile herkes akın etti!
ABB Ankara'da sıkça yaşanan su kesintilerine köklü bir çözüm getiriyor: Artık sürekli kesilmeyecek!