İmamoğlu'nun hapis davasına karar: "Bilirkişi raporlarında ihalelerde kamu zararı çıkmadı"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde gerçekleştirilen bir ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması 20 Kasım'a kadar ertelendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde gerçekleştirilen bir ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması 20 Kasım'a kadar ertelendi.

Duruşmanın peşinden açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, "Başlayan duruşmalar çerçevesinde bugüne kadar iki bilirkişi raporu geldi. Bu bilirkişi raporlarında bu ihalelerde herhangi bir kamu zararının olmadığı tespit edildi," ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından 29 Aralık 2015'te gerçekleştirilen bir hizmet alımı ihalesinde bazı usulsüzlüklerin yapıldığına dair gelen ihbarlar sonucunda, o dönemde Beylikdüzü Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında geçen yıl 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla dava açıldı. Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın altıncı celsesi bugün gerçekleştirildi. Duruşmaya, 7 sanığın yer aldığı duruşmaya Hasan Çetin ve sanık avukatlarının yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Hukuk İşleri Başkanı Gül Çiftçi, CHP İl Başkanı Özgür Çelik ve birçok CHP'li belediye başkanı katıldı. Partililer ise duruşmanın sonunda beklemek için adliyenin dışında toplandı.

'BERAAT KARARI VERİLMESİNİ TALEP EDERİZ'

Söz hakkı alan Ekrem İmamoğlu'nun avukatı iki ayrı heyetten bilirkişi raporu alındığını söyleyerek, "Suç unsuru olmadığı ortaya çıkmıştır. Beraat kararı verilmesini talep ederiz," ifadelerini kullandı. Duruşmaya katılan Hasan Çetin'e ek savunması sorulduğunda ise Çetin, "Avukatım beyanda bulunacaktır. Ek savunma yapmaya gerek duymuyorum" ifadelerini kullandı. Mahkeme mütalaanın hazırlanması için dosyanın duruşma savcısına gönderilmesine karar vererek duruşmayı 20 Kasım'a erteledi.

"BİLİRKİŞİ RAPORLARINDA KAMU ZARARININ OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ"

Duruşmanın peşinden basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Bugün Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen davalardan bir başkasının 6'ncı celsesi hep birlikte yaşadık. 2014-2019 yılları arasında sayın Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yapmıştı. 2014 yılının aralık ayında kültür müdürlüğü operasyonlarıyla ilgili 250 bin liralık bir ihale için açılmış olan davanın 6'ncı celsesini tam 9 yıl sonra 2024'te bugün icra ettik. 2019 senesinde İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı oldu ve seçildi sayın İmamoğlu. Bu dönemden sonra Beylikdüzü'ndeki tüm ihaleler didik didik edildi. İhaleye yönelik Danıştay'ın soruşturma açılmasına izni vermemesine yönelik kararı vardı. Bu karara rağmen 2022 senesinde iddianame düzenlendi.

Yani ihaleden yedi yıl sonra iddianame düzenlendi. Başlayan duruşmalar çerçevesinde bugüne kadar iki bilirkişi raporu geldi. Bu bilirkişi raporlarında bu ihalelerde herhangi bir kamu zararının olmadığı tespit edildi. Konuyla ilgili Sayın Ekrem İmamoğlu'nun herhangi bir dahilinin bulunmadığını da kaydetti. Bu çerçevede bugün icra edilen mahkemede mahkeme başkanı bu bilirkişi raporlarını kaydetti. İçişleri Bakanlığının buna yönelik itirazını ise reddetti. Bir başka durum daha var bugün bu mahkemeye bir belge sunuldu. Bu belgede Ekrem İmamoğlu hakkında bir başka iddiaya yer verildi. Ancak bu iddia açık bir iftira niteliğindedir. Öyle ki internete konulan belge ile mahkemeye sunulan belge aynı bile değildir ve bu belgeye yönelik de mahkeme başkanı belgenin incelenmemesine karar verdi. Avukat arkadaşlarımız mütalaanın alınması ve bugün kararın verilmesi şeklinde görüşlerini bildirdiler ama savcılık mütalaanın hazır olmadığını ifade ederek duruşmayı 20 Kasım tarihine erteledi," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.