IMEI 2022 ücreti beklenenden fazla yükseldi

IMEI 2022 ücreti sonunda açıklandı. Artan kur ve vergiler nedeniyle akıllı telefon fiyatları da artış göstermeye devam ediyor. Bazıları yurtdışından cihaz alma seçeneğini değerlendirse bile artık bu seçenek olmaktan çıkabilir.

2022 yılı için yeniden değerleme oranları belli oldu. Bu oran resmi gazetede yayınlandı. Belirlenen 2022 yılı yeniden değerleme oranı yüzde 36,20 oldu. Böylece son yılların en yüksek artışlarından bir tanesi yaşandı. Yurt dışından getirilen telefonların kayıt ücreti bununla doğru orantılı olarak arttı.

 

Yeni oranlar ile birlikte 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kayıt ücretleri ciddi şekilde arttı. Yurt dışından getirdiği akıllı telefonu kayıt ettirmek isteyen birisi IMEI için 2772 TL ödemek zorunda. Fiyatın böylesine sert bir şekilde artması birçok kişinin aklında soru işareti yarattı.

Bildiğiniz üzere akıllı telefonlarda fiyatlar büyük ölçüde artış gösterdi. Apple bile kendi akıllı telefon modellerinde 5 bin TL civarında zam yaptı. MacBook modellerinde yine benzer zamların olduğunu görüyoruz. Diğer akıllı telefon şirketlerine bakıldığında onların da benzer yönelimleri olduğunu söyleyebiliriz. IMEI 2022 ücreti ile birlikte artık bu şirketlerin yurtiçi cihazlarına bakmak gerekecek.

Kırık ekranlı telefon dolandırıcıların yeni yöntemi oldu: Bu kadarına pes artık

2021 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 9,11 seviyesindeydi. Bu yıl oran ilk defa bu kadar sert bir şekilde artış gösterdi. Bu durum aynı zamanda yurtdışından getirilen cihazların kayıt ücretlerine de yansıdı. Peki IMEI ücretinin bu kadar sert bir ş

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

X kullanıcıları artık kendilerini engelleyen kullananların paylaşımlarını görebilecek
Google'dan dil öğrenmek isteyenlere müjde! Yapay zeka desteğiyle konuşma pratiği yapabileceksiniz
Ses Dalgalarıyla Deniz Yaşamını Canlandırmak: Avustralya'nın Resif Şarkısı Projesi
Tanol Türkoğlu: Teknoloji Kullanımında Güvenlik ve Etik Önemli
Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!