IMF Türkiye'yi asgari ücret zammı hakkında uyardı!

2024 yılı sona ererken, 2025 için asgari ücret zammı merakla bekleniyor. IMF Türkiye masası, asgari ücret artışları konusunda Türkiye'yi kesin bir dille uyardı.

Asgari ücretle geçinenlerin gözü, üç ay sonra alacakları yeni asgari ücrette. Peki, asgari ücret zammı ne kadar olmalı? 

Mehmet Şimşek, Türk halkının neden zenginleşmediğini Amerika'da açıkladı. Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'deki asgari ücrete dair değerlendirmelerde bulundu. 2023 Ocak ayında asgari ücrete yüzde 54, Temmuz'da yüzde 34 ve 2024 Ocak ayında ise yüzde 49 zam yapılmıştı.

IMF Türkiye Masası Başkanı Jim Walsh, asgari ücretin geçen yılki seviyede artırılmaması gerektiğini, bunun enflasyon açısından risk teşkil ettiğini belirtti. Walsh, "Asgari ücretin geçen yıl gibi yükseltilmesi, enflasyon beklentileri üzerinde büyük bir baskı oluşturur." dedi.

Walsh, hükümetin asgari ücrette bir denge sağlaması gerektiğini vurguladı ve "Yetkililer bunun farkında" ifadesini kullandı.

IMF, yüksek asgari ücret artışları yerine düşük gelirli kesim için sosyal programların geliştirilmesini önerdi. Ekonomist Mahfi Eğilmez de CNBC-e yayınına katılarak, "Evet, ücretler enflasyonu artırabilir ama ücretleri artırmamak da insanlık onuruna aykırı" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.