İnan Kıraç ile İpek Kıraç kavgasında yeni gelişme: Ünlü Fransız avukat devrede

İş insanı İnan Kıraç ile manevi kızı İpek Kıraç arasındaki miras kavgası, İnan Kıraç'ın uluslararası alanda attığı hukuksal adımlarla daha da büyüdü. İnan Kıraç, Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç'un kızı Suna Kıraç'ın eşi olarak Türkiye'nin en zengin iş insanları arasında yer alıyor.

İş insanı İnan Kıraç ile manevi kızı İpek Kıraç arasındaki miras kavgası, İnan Kıraç'ın uluslararası alanda attığı hukuksal adımlarla daha da büyüdü. İnan Kıraç, Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç'un kızı Suna Kıraç'ın eşi olarak Türkiye'nin en zengin iş insanları arasında yer alıyor.

İNAN KIRAÇ'IN ULUSLARARASI HUKUK HAMLELERİ

İnan Kıraç ile manevi kızı İpek Kıraç arasındaki miras kavgası giderek büyüyor. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç hakkında 24 Nisan 2023 tarihinde Paris'te suç duyurusu yapıldı. İnan Kıraç'ın uluslararası çerçevede yaptığı hukuksal hamleler, çekişmeyi yeni bir boyuta taşıdı. Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç'un damadı olan İnan Kıraç, Türkiye'nin önde gelen iş insanları arasında yer alıyor. İnan Kıraç, manevi kızı İpek Kıraç'a ağır suçlamalar yöneltti. İnan Kıraç, İpek Kıraç'ı tüm mal varlığını ele geçirmeye çalışmakla suçladı ve hukuksal süreç başlattı.

İPEK KIRAÇ'A YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

İpek Kıraç'a yöneltilen suçlamalar arasında evrakta sahtecilik, düzmece belgelerle mülkü ele geçirmek, konut dokunulmazlığının ihlali ve hırsızlık iddiaları bulunuyor. Bu suçlamaların temelinde, İpek Kıraç'ın çeşitli vergi cennetlerinde şirketler kurarak babasının varlıklarını zimmetine geçirdiği iddiaları yer alıyor.

FRANSIZ AVUKAT DEVREDE

İnan Kıraç'ın Fransa'da, Paris ve Cenevre barolarına kayıtlı avukatların ortaklığında hizmet veren VEY & Associes hukuk bürosuyla anlaştığı ve ünlü Fransız avukat Antoine Vey'in davaları takip ettiği öğrenildi. İnan Kıraç'ın avukatları, İpek Kıraç aleyhine Fransa ve Lüksemburg'da çeşitli davalar açtı.

ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI VE TUTUKLAMA EMRİ TEHDİDİ

Paris Savcılığı'nın, Türkiye, Lüksemburg ve İngiliz Virgin Adaları'nı kapsayan bir uluslararası iş birliği çağrısı yapabileceği öngörülüyor. İnan Kıraç'ın İpek Kıraç'a yönelik suçlamalarıyla ilgili tutuklama emri çıkarılması ihtimali bulunuyor. Fransa yasalarına göre, evrakta sahtecilik ve düzmece belge kullanımı ciddi cezaları beraberinde getirebilir. Koç Holding'in önemli isimlerinden biri olan İpek Kıraç için yaşanan gelişmeler, şirket içinde de önemli bir tehlike oluşturuyor. Bu miras kavgasının sonuçları, uluslararası boyuta evrilebilir ve Interpol'ün devreye girmesiyle daha geniş bir çerçeveye yayılabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri

Ünlü çift evlendi: Melisa Aslı Pamuk evliliğini yeni soyadıyla duyurdu
Uyuşturucu alırken yakalanmıştı: Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek'ten ilk paylaşım geldi
Enis Arıkan'dan kıskançlık itirafı: 'Şoke oldum' diyerek anlattı
Arka Sokaklar'a geri dönmüştü: Şevket Çoruh'un Serenay Sarıkaya göndermesi olay oldu
Olgun Şimşek talihsiz kazayı ucuz atlattı