İnce; 'Ferman varsa Dadaloğlu da vardır'

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Meclis Genel Kurulu'nda CHP grup önerisiyle ilgili yaptığı konuşmada AKP Hükümeti'ne sert eleştirilerde bulundu.Anayasa değişikliği görüşmeleri kapsamında söz alan İnce, 2010 yılında...

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Meclis Genel Kurulu'nda CHP grup önerisiyle ilgili yaptığı konuşmada AKP Hükümeti'ne sert eleştirilerde bulundu.

Anayasa değişikliği görüşmeleri kapsamında söz alan İnce, 2010 yılında yapılan ve şaibeli olduğu anlaşılan KPSS ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o günlerde şaibeden bahsedenleri terörist ilan ettiğini hatırlattı. Şaibenin ortaya çıkmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özür dilemesi gerektiğini kaydeden CHP’li İnce, “Sizin döneminizde yapılan bütün sınavlar şaibeliydi. Şimdi ise 15 yıllık hatalarınızı eski ortağınızın üstüne yıkıyorsunuz.'' dedi.

Anayasa değişikliği teklifinin Türkiye Cumhuriyeti’nin beka sorunu olduğunu belirten CHP’li Muharrem İnce, 78 milyonun dişinden tırnağından arttırarak ödediği vergilerden oluşan bütçeyi tek bir kişinin insafına bırakıyorsunuz diyerek AKP ve MHP’li vekillere sert çıktı. Getirilmek istenen sistemin padişahlıktan daha beter olduğunu kaydeden CHP’li İnce, “Padişahın bile başbakanı vardı. Sadrazamı vardı. Ama sizin getirdiğiniz sistemin başbakanı yok. Lütfen biraz akıl! Biraz sağduyu! Biraz hukuk! Biraz ilim! Biraz sorumluluk duygusu! Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri fermandır!'' dedi.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

1 Mayıs aynı zamanda dayanışma demektir
Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
"İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"
"Taksim miting yeri değil"
Özel ve Erdoğan o tarihte görüşecek!