İnceleme başlatıldı! Diyarbakır-Kulp'ta cuma hutbesi gerginliği

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Diyarbakır-Kulp'ta şehitlerle ilgili cuma hutbesi kriziyle ilgili inceleme... Cami imamıyla ilgili tartışmalar ve sosyal medyadan gelen eleştiriler dikkat çekti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır-Kulp'ta yaşanan Cuma hutbesi krizine ilişkin inceleme başlattığını açıkladı. Cami imamının şehitlerle ilgili bölümü okumaması sonrasında kaymakamın hatırlatması ve ardından başlatılan inceleme, sosyal medyada geniş yankı buldu.

İDDİALAR ÜZERİNE İNCELEME BAŞLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır-Kulp'ta bir cami imamının cuma hutbesinde şehitlerle ilgili bölümü okumaması olayının ardından yaşananlarla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gönderdiği metnin tam okunması için kaymakamın hatırlatmada bulunduğunu belirtti.

KAYMAKAMIN HATIRLATMASI

Diyarbakır-Kulp Kaymakamı Burak Akeller'in, cuma hutbesinde şehitlerle ilgili bölümü okumayan cami imamına hatırlatmada bulunduğu belirtildi. İçişleri Bakanlığı, yaşanan olay sonrasında ortaya atılan iddialar üzerine konuyla ilgili inceleme başlattı. Bakanlık, incelemenin sonuçlarını beklerken, sosyal medyada yapılan yorum ve eleştirilere de dikkat çekti.

SOSYAL MEDYADA YAPILAN YORUMLARA TEPKİ

İnceleme sonuçlanmadan yapılan yorum ve eleştirilere dikkat çeken İçişleri Bakanlığı, "İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı. Bakanlık, kamuoyundan mantıklı ve sonuçları beklemelerini istedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Eğitim Camiası Şiddeti Protesto Ediyor: İş Bırakma Eylemi Talebi
Hande Erçel'den Pozlar! Müstakbel Eltisi Nazlı Sabancı'yla Tatile Çıkan Erçel İçleri Isıttı!
Orta Dünya'nın Yeni Yolculuğu: Yüzüklerin Efendisi'nde Gollum'un Sırları Ortaya Çıkıyor!
Bozbey, Çağlar ve Olay Medya Yöneticileriyle Buluştu: Toplumsal Birliktelik ve Eşit Hizmet Vurgusu
İnci Taneler'i Kadrosuna Bomba İki Transfer!