"İnci Taneleri" ile "Gönül Yarası" filmlerinde benzerlikler bulundu

Televizyon dünyasında gündeme oturan bir iddiaya göre, Yılmaz Erdoğan'ın kaleme aldığı "İnci Taneleri" adlı dizinin senaryosunun, Yavuz Turgul'un yönetmenliğini üstlendiği ve 2004 yapımı "Gönül Yarası" adlı filminden alıntı yapıldığı iddia edildi.

Dizi ve film eleştirileri yapan Murat Soner'in, "İnci Taneleri" ve Şener Şen, Meltem Cumbul ile Timuçin Esen’in başrollerini paylaştığı "Gönül Yarası" filmi arasında benzerlikler olduğunu öne sürmesi dikkat çekti. Soner, bu benzerliklerin, "İnci Taneleri"nin aslında bir uyarlama olabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Ancak, dizi içerisinde herhangi bir resmi uyarlama veya esinlenme ibaresinin bulunmamasına rağmen, bu benzerliklerin dikkat çekici olduğunu belirtti.

Yılmaz Erdoğan ve dizi yapımcılarının bu iddialara nasıl yanıt verecekleri merak konusu olurken, dikkat çekici bir ayrıntı da ortaya çıktı. İnci Taneleri'nin bazı sahnelerinin, Gönül Yarası filminin çekildiği otelde çekildiği ortaya çıktı. Bu durum, benzerlik iddialarını güçlendirmiş gibi görünmektedir. Ancak, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadığı için, iddiaların doğruluğu veya yanlışlığı konusunda net bir yargıya varmak şu an için mümkün değildir.

İstanbul Küçükpazar'da yer alan Fındık Palas adlı otel 2004 yılı yapımı Gönül Yarası filminde de aynı adla yer almıştı. İnci Taneleri dizinde ise Mısır Palas olarak gösterilen otel 1959 yılından bu yana faaliyetine devam ediyor.



GÖNÜL YARASI - 2004

 

İNCI TANELERI - 2024

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Cem Yılmaz'dan Bomba Duyuru: G.O.R.A. Serisine Yeni Film Geliyor!
Herkesin beklediği Asgari ücret zammıyla ilgili önemli gelişme!
Adnan Oktar davasında ara karar! Tahliye Kararı!
İskoçya-İsrail maçına güvenlik gerekçesiyle yandaş alınmayacağı açıklandı!
Banu Parlak'a Saldırı Davasında Şok Gelişme: Şikayetinden Vazgeçti