İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar alındı

Ortadoğu'da gerginlik artarken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) önemli bir karar aldı. Adana İncirlik Üssü'nde bulunan 10. Tanker Üs Komutanlığı, artık 10. Ana Jet Üs Komutanlığı olarak hizmet verecek.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İncirlik'te bulunan 10. Tanker Üs Komutanlığı'nın adının Hava Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda "10. Ana Jet Üs Komutanlığı" olarak değiştirildiğini duyurdu. Bu kararla birlikte İncirlik Üssü, artık Muharip Uçak filolarının konuşlandırıldığı bir üs olarak görev yapacak. Bu değişiklikler, özellikle Ortadoğu'da Filistin-İsrail ve İsrail-İran çatışmalarının yoğunlaştığı bir dönemde yapıldı. İncirlik Ana Jet Üs Komutanlığı, Türkiye'nin Güney sınırları ve Doğu Akdeniz'i içine alan bölgede faaliyet gösterecek. Diğer üslerden kaydırılacak F-16 filoları da İncirlik'te hizmet verecek ve ihtiyaç halinde Irak ve Suriye'nin kuzeyine dönük hava harekatlarında Diyarbakır ve Malatya'daki ana jet üs komutanlıklarına destek sağlayacak.

"PENÇE-KİLİT'TE KİLİT BU YAZ KAPANACAK"

ABD tarafından da kullanılan İncirlik Üssü, Türk Hava Kuvvetleri'nin önümüzdeki yıllarda artacak savaş uçağı sayısına yönelik bir planlama doğrultusunda bu kararı aldı. Ayrıca, MSB kaynakları İncirlik'teki ABD savaş uçaklarıyla ilgili de bilgi verdi ve bu uçakların İsrail-İran gerginliği öncesinde eğitim amaçlı İncirlik'e geldiğini ve ardından ülkeden ayrıldığını belirtti. Bu kaynaklar ayrıca, İran'ın misillemesi sırasında Kürecik'teki radardan alınan verilerin sadece NATO üyesi ülkelerle paylaşıldığını ve terörle mücadele operasyonları kapsamında son 2 haftada Irak ve Suriye'de 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Son olarak, MSB kaynakları Irak'ın kuzeyine dönük yeni bir harekat için "Pençe-Kilit'te kilit bu yaz kapanacak." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!