İndiği servis minibüsünün altında kalan 6 yaşındaki Emre yaşam savaşı veriyor

Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi'nde 24 Eylül'de yaşanan kazada, ilköğretim birinci sınıf öğrencisi Emre Kara, okul servis minibüsünün altında kalarak ağır yaralandı. Sürücü B.A., olayın ardından çocuğu bahçeye bıraktı ve "balkondan düştü" dedi.

Olay, 24 Eylül saat 14.30 sıralarında Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’nde gerçekleşti. İlköğretim birinci sınıf öğrencisi Emre Kara, okul servis minibüsünden indikten sonra yolun karşısına geçmek istedi. Ancak, bu sırada hareket eden minibüsün altında kaldı ve ağır yaralandı. Minibüs, Emre Kara’nın üzerinden geçerken sürücü B.A., durumu fark edemedi. Bir süre sonra aracı durduran B.A., yaralı çocuğu yerden kaldırarak sitenin bahçesine bıraktı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı; B.A., çevredeki kalabalığa çocuğun balkondan düştüğünü söyleyerek durumu inkar etti.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Erzurum Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Emre Kara, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan B.A., adli işlemlerin ardından mahkemeye çıkarıldı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emre Kara’nın babası Abdurrahman Kara, servis şoföründen şikayetçi olduğunu belirtti. Olay günü şehir dışında olduğunu ve durumu bina görevlisinden öğrendiğini ifade etti. Kara, "Çocuğun düşmüş, ambulansa götürüyoruz' dediler. Hastaneye zamanında yetiştim. Servis şoförü, çocuğun üstünden geçip kaçmış. Güvenlik kamerasında her şey açıkça görünüyor ama şoför, 'Ben çocuğa vurmadım, balkondan düştü' diyerek inkar ediyor. Çocuğumun hayatı tehlikede; beyin kanaması var. Şu an bu durumda olmasının sorumlusu o," dedi.

Bina görevlisi Okan Altay da, olay günü minibüsün ters şeritten geldiğini ve Emre’nin minibüsün önünden geçerken hareket eden araç tarafından ezildiğini söyledi. Altay, "Şoför, çocuğu ezdiğini fark ettikten sonra gelip onu kucağına alarak binanın önüne bıraktı. Soranlara da 'Balkondan düştü' dedi. Biz kameraların olduğunu söyledik ama yine de inkar etti. Ambulansı çağırdık ve çocuğu hastaneye götürdük," şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.