İngiliz bakan, Rus elçinin elini sıkmayı reddetti

Rusya’nın Londra Büyükelçisi Aleksandr Yakovenko, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’un yakınlarda gerçekleşen bir görüşmede ''İngiliz protokolü’ gereği elini sıkmayı reddettiğini ama bakanla her görüşmeyi...

Rusya’nın Londra Büyükelçisi Aleksandr Yakovenko, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’un yakınlarda gerçekleşen bir görüşmede ''İngiliz protokolü’ gereği elini sıkmayı reddettiğini ama bakanla her görüşmeyi kendi sorularını sorma imkanı olarak değerlendirdiği için bunu sakin karşıladığını belirtti.

Yakovenko, Rus gazetecilere açıklamalarda bulunurken, ''Elçinin dışişleri bakanlığına çağrılması durumları için belli bir İngiliz protokolü var. Elbette Johnson bu hareketiyle Rusya'nın politikasından duyduğu öfkesini sergilemiş oldu. Bana hoş olmayan şeyler söylemesi gerekiyordu ve bu yüzden onun anlayışına göre elçi, tokalaşmayı hak etmiyor'' dedi.

''Bu tür şeyleri sakin karşılıyoruz'' diyen Yakovenko, şöyle devam etti: ''Onlar için hoş olmayan sebepten de olsa bile bakanla görüşme benim için her zaman konuşma ve sormak istediğim soruları sorma imkanıdır.''

Johnson'a, İngiliz parlamentosundaki Rusya'ya yönelik siber saldırılarla ilgili açıklama ve tehditlerinin nasıl değerlendirilmesi gerektiğini sorduğunu anlatan Yakovenko, ''Bana hiçbir cevap verilmedi. Bana şunu söylediler: Sayın elçi, görünüşe bakılırsa siz yanlış anladınız'' ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var
Madonna, Copacabana Plajında Unutulmaz Konser Verdi
Japonya, Yendeki Değer Kaybıyla Turist Akınına Uğruyor