İngiliz finans kuruluşu dolar tahminini güncelledi: Dolar/TL ne kadar olacak?

HSBC, Türkiye ekonomisindeki son gelişmeleri dikkate alarak yıl sonu dolar/TL kuru tahminini 36 TL olarak güncelledi. Raporda, “Yıl sonu dolar/TL tahminimiz 36 TL” ifadesine yer verildi.

HSBC, Türkiye ekonomisindeki son gelişmeleri dikkate alarak yıl sonu dolar/TL kuru tahminini 36 TL olarak güncelledi. Raporda, "Yıl sonu dolar/TL tahminimiz 36 TL" ifadesine yer verildi. Ayrıca, Türk lirasının gerçek faiz oranlarındaki iyileşme ve enflasyonun düşüşü ile birlikte daha cazip hale geleceği vurgulandı. HSBC, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 48'den yüzde 44,6'ya, büyüme tahminini ise yüzde 3,1'den yüzde 3,8'e yükseltti.

HSBC, 2024 ve 2025 yılları için enflasyon tahminlerini revize etti. Raporda, Haziran ayı TÜFE verilerinin hem genel hem de çekirdek enflasyonun yavaşladığını ve bu nedenle tahminlerin beklenenden düşük olduğunu belirtti. Bu doğrultuda, 2024 yılı sonu enflasyon tahmini yüzde 48'den yüzde 44,6'ya, 2025 yılı sonu enflasyon tahmini ise yüzde 29'dan yüzde 27,7'ye indirildi.

HSBC, 2025 yılı için büyüme tahminini ise yüzde 3,6 olarak korudu. Raporda, sıkı para ve maliye politikalarının enflasyonu hızla azaltabileceği ve dış açığın iyileşmesine neden olabileceği ifade edilse de, politika yapıcıların hızlı büyümeyi tercih ettiği vurgulandı. Ekonomiyi dengelemek için daha dikkatli makroekonomik ayarlamalara ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.