İngiliz gazetesi The Guardian'dan İmamoğlu hakkında çarpıcı analiz!

The Guardian, 31 Mart yerel seçimleri hakkındaki analizinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu "Erdoğan'ın politik rakibi" olarak nitelendirdi. Gazete, İmamoğlu'nun 2019 zaferinin Türkiye'deki muhalefet için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

The Guardian, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin bir analiz yayınladı. Haberde, İmamoğlu'nun muhalefetin önde gelen ismi haline geldiği ve ilk döneminde yasal gerekliliklerin yanı sıra iktidarla mücadele etmek zorunda kaldığı belirtildi.

The Guardian, İngiltere'nin önde gelen yayın kuruluşlarından biri olarak, pazar günü gerçekleşecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimlerini detaylı bir şekilde ele aldı.

Habere göre, mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'deki toplumsal muhalefetin önde gelen isimlerinden biri olarak tanımlanırken, mayıs ayındaki seçim yenilgisinin ardından seçmenler arasında karamsar bir hava hakim olduğu belirtildi.

"KUŞATILMIŞ MUHALEFETİN YÜZÜ"

Haberde İmamoğlu'yla ilgili şu tespit yapıldı:

"İmamoğlu Türkiye'nin kuşatılmış muhalefetinin yüzü haline gelmiş olsa da, onu göreve getiren coşku ve değişim umudu, özellikle de cumhurbaşkanına karşı çıkmak için bir araya gelen altı partili Erdoğan karşıtı koalisyonun geçen yıl seçimlerde yenilgiye uğramasının peşinden dağıldı ve seçmen tabanındaki ruh hali karamsar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, 2019'un aksine milliyetçi İYİ Parti'nin desteği olmadan seçime giriyor ve kampanyasını tek başına yürütmek zorunda kalıyor."

"ANKARA'DAKİ MUHALİFLERİYLE MÜCADELE EDİYOR"

İmamoğlu için, "İlk döneminin önemli bir kısmını yerel ve merkezi hükümetteki muhalifleriyle mücadele ederek geçirdi" ifadesi kullanıldı ve ayrıca siyasi yasak davasında aldığı cezaya da değinildi.

İmamoğlu'nun 2019'daki seçim başarısının Türkiye muhalefeti için bir dönüm noktası olduğuna işaret edilirken, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi düşmanı olarak işaretledi ve onun yönetimine meydan okumak isteyenler için yeni bir umut verdi" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu
Özgür Özel, Erdoğan'a Sunduğu Dosyayı Açıkladı!
Adalet Bakanı Tunç: “Şu anda cezaevlerinde 65 bin 986 öğrenci var"
Atanamayan öğretmenler için 18 Mayıs günü Saraçhane'ye!
"Devlet yönetme adabına sığmaz"