İngiliz Savunma Bakanın Odessa ziyaretinin iptal nedeni açıklandı

Grant Shapps'ın Ukrayna ziyaretini iptal etmesinin nedeni güvenlik endişeleri olarak belirlendi, bu, Birleşik Krallık Savunma Bakanı'nın Mart ayının başında Odessa'yı ziyaret etme planını engelledi.

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps'ın Mart ayının başında Ukrayna'ya gerçekleştirdiği temaslar kapsamında planlanan Odessa ziyaretinin güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildiği ortaya çıktı. Shapps, 7 Mart tarihinde Polonya'dan trenle Kiev'e varmış ancak planlanan Odessa ziyareti son anda iptal edilmişti.

NEDEN İPTAL ETTİ?

Bu iptal kararının arkasındaki nedenler açıklığa kavuştu. Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Odessa ziyaretinin güvenlik kaygıları sebebiyle iptal edildiğini duyurdu. Bakanlık, Birleşik Krallık istihbaratının Rusya'nın olası seyahat planları hakkında bilgi vermesi üzerine ziyaretin iptal edilme kararı alındığını açıkladı. Adı açıklanmayan bir Bakanlık sözcüsü, "Savunma Bakanı, kısa bir süre önce Ukrayna'ya yaptığı ziyaret sırasında güvenlik endişeleri nedeniyle Odessa'ya planlanan ziyareti gerçekleştiremedi" dedi.

Birleşik Krallık'ın Ukrayna'ya verdiği destek konusunda kararlı olduğunu vurgulayan sözcü, "Savunma Bakanı'nın ziyareti ve yaptığı temaslar, Putin'in saldırganlığı karşısında Birleşik Krallık'ın Ukrayna'ya olan bağlılığını bir kez daha göstermiştir" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

MHP'den Sinan Ateş haberlerine tepki geldi
11 gün sonra yeniden bir araya geliyorlar
İktidar fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapacak
Kamuda mülakat sistemi ve ekonomik sorunlar masada
İYİ Partili Türkoğlu, Sinan Ateş'in fotoğrafını Meclis kürsüsüne taşıdı