İngilizler sokakta! 'Sen parlamentoyu kapatırsan, biz sokağı kapatırız'

Başbakan Boris Johnson’ın parlamentoyu askıya alma kararı sonrasında İngilizler sokaklara döküldü. Yalnızca Londra’da iki binden fazla...

Başbakan Boris Johnson’ın parlamentoyu askıya alma kararı sonrasında İngilizler sokaklara döküldü. Yalnızca Londra’da iki binden fazla protestocu Başbakanlık ofis ve konut binasının önünde kapıya dayandı.

Ellerinde ‘Darbeyi Durdur', ‘Önce Demokrasi' yazılı pankartlar ve Boris Jonhson aleyhinde kukla, karikatür ve görseller taşıyan protestocular, seslerini Boris Johson'a duyurmaya çalıştı. Protestocular “Sen eğer parlamentoyu kapatırsan biz de sokakları kapatırız” şeklinde sloganlar attı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre dün öğle saatlerinde buluşan göstericiler akşam saatlerine kadar eylemlerini sürdürdü. Polis ise başbakanlık konutunun büyük demir kapısı önünde bir koruma duvarı oluşturdu.

Sadece Başbakan'ın konutu önünde değil Trafalgar meydanı, Waterloo köprüsü de protestocuların eylem alanı oldu. Saatlerce trafiği kesip Londralılar'ın geri kalanından de destek istediler.

Sosyal medya üzerinden çeşitli sivil toplum kuruluşlarının Londra dahil 30 kadar merkezde düzenlediği eylemler bütün gün devam etti. Birmingham, Newcastle, Manchester, Liverpool, Glasgow, Swansea, Leeds, Belfast, Bristol, Aberdeen, York gibi büyük şehirlerde meydanlar günü protestoyla geçirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail Refah saldırısına başladı: Hamas'ın kabul ettiği ateşkesin şartları neler?
SWP: Almanya CHP'li belediyelere mali destek verebilir
Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti
Putin'in Talimatı: Ukrayna Yakınında Nükleer Tatbikat
Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı