İngiltere, Alphabet ve Anthropic Ortaklığını Rekabet Açısından İnceliyor

İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA), Alphabet'in yapay zeka girişimi Anthropic ile ortaklığının rekabete etkilerini soruşturuyor. CMA, Alphabet'in bu ortaklığının piyasada rekabeti azaltıp azaltmayacağını araştırmak üzere ilgili tarafları 13 Ağustos'a kadar katkı sunmaya davet etti.

İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA), Google'ın bağlı olduğu Alphabet'in yapay zeka girişimi Anthropic ile ortaklığının piyasadaki rekabete etkilerini incelemek üzere bir soruşturma başlattı. CMA, bu ortaklığın İngiltere'deki mal ve hizmet pazarlarında rekabetin önemli ölçüde azalmasına yol açıp açmayacağını belirlemek için ilgili tarafları 13 Ağustos'a kadar katkı sunmaya davet etti.

İngiltere, Google'ın bağlı olduğu Alphabet'in yapay zeka girişimi Anthropic ile ortaklığının piyasadaki rekabete etkilerini incelemek üzere soruşturma başlattı.

İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu'nun (CMA) yaptığı açıklamaya göre, Alphabet'in Anthropic ile ortaklığının İngiltere'deki mal ve hizmet pazarlarında rekabetin önemli ölçüde azalmasına yol açıp açmayacağı araştırılacak. CMA, bu soruşturma kapsamında ilgili tarafları katkı sunmaya davet etti ve ilk aşama için son tarihin 13 Ağustos olduğunu duyurdu.

Google, geçen yıl Anthropic'e 2 milyar dolar yatırım taahhüdünde bulunmuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.