İngiltere Başbakanı Rishi Sunak istifa etti!

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, partisinin dünkü erken genel seçimlerde yenilgiye uğramasının ardından bugün Başbakanlık ve Muhafazakar Parti liderliği görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, partisinin dün yapılan erken genel seçimlerde yenilgiye uğramasının ardından bugün Başbakanlık Ofisi önünde bir basın toplantısı düzenledi. Sunak, yaptığı açıklamada bugün Kral III. Charles ile görüşeceğini ve resmi olarak İngiltere Başbakanlığı görevinden istifa edeceğini duyurdu. Ayrıca, Muhafazakar Parti liderliği görevinden de ayrılacağını açıkladı.

Rishi Sunak açıklamasında, "Elimden gelenin en iyisini yaptım ama siz net bir mesaj verdiniz ve bu kararı vermek sizin hakkınızdı. Bugün zor bir gün, ama dünyanın en büyük ülkesinin Başbakanı olarak bu görevi gurur duyarak bırakıyorum," ifadelerine yer verdi.

Aynı zamanda Sunak'ın açıklamasında, "Bu iş için elimden geleni yaptım. Ancak siz net bir mesaj gönderdiniz ve önemli olan tek karar sizin kararınızdır. Bugün zor bir gün, ama dünyanın en iyi ülkesinin Başbakanı olmaktan onur duyarak bu görevi bırakıyorum," ifadeleri yerini aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.