İngiltere basını: Türkiye’nin operasyonu IŞİD’i yeniden diriltme riski taşıyor

İngiltere basını, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri operasyon ve ABD'nin bölgedeki askerlerini çekme kararının, IŞİD'i yeniden diriltme

İngiltere basını, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri operasyon ve ABD'nin bölgedeki askerlerini çekme kararının, IŞİD'i yeniden diriltme ihtimali taşıdığına dikkat çekti.

Times gazetesi, IŞİDlilerin tutulduğu kampların güvenliğini sağlayan bazı Kürt güçlerin, buraları terk ederek sınır bölgesine konuşlanmaya başladığını aktarıyor.

GUARDİAN: TRUMP, AÇIKLAMALARIYLA KAFA KARIŞIKLI YARATIYOR

Trump'ın açıklamalarıyla kafa karışıklığı yarattığını belirten Guardian, Türkiye'nin ise tehditlere boyun eğmemekte ısrarcı olduğunu yazıyor.

Gazete Trump'ın siyasi olarak içinde bulunduğu ikilemi şöyle açıklıyor; "Söylemindeki dönüşleri ve karışık mesajlarıyla Trump, kamuoyu önünde de, selefi Obama'yı da kısıtlamış olan siyasi ikilimleri kabullenmek durumunda kalıyor. Türkiye ile halihazırda zayıf olan ilişkileri daha da kötüleştirmeyi göze alamaz ve NATO müttefikiyle askeri bir çatışma içine giremez. Öte yandan, özellikle Cumhuriyetçi Parti içinde, ABD'nin IŞİD'le savaşında birçok kayıp veren Kürtlere ABD'de ciddi bir destek var."

Gazeteye konuşan akademisyen Nicholas Danforth ise Türkiye'nin ikilemini şöyle özetliyor; "Trump'ın tahmin edilemezliği, Ankara için iki tarafı keskin bir kılıç gibi. Sorun şu; Türkiye'nin Suriye'deki alansal kazanımları hızlı ve açık seçik olacaktır. Ama Washington'ı aleyhine çevirmenin bedelini daha yavaş ödeyecektir." (BBC)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

“2024’de madenciliğe 106 milyar lira kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”
“Meral Hanım’a bir kez daha sağlık ve mutluluklar diliyorum”
"İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar"
Başkan Ertemur 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı yayımladı
Belediye başkanlarımıza AK Parti'ye geçmeleri için baskı yapılıyor