İngiltere Çekimser, Diğer Üyeler "Evet" Dedi

BM Güvenlik Konseyi'nde Cezayir'in Gazze için sunduğu ateşkes karar taslağı, İngiltere'nin çekimser, diğer 13 üyenin ise "evet" oyu kullanmasıyla oylamadan geçti. ABD ise taslağın olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirterek kararı desteklemedi.

BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), Cezayir'in Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes çağrısında bulunan "değiştirilemez" bir karar taslağını oyladı. İngiltere'nin "çekimser" oy kullanırken diğer 13 üye "evet" oyu kullandı.

ABD: "KARAR TASFIRI OLUMSUZ SONUÇLAR DOĞURABİLİR"

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, ülkesinin İsrail-Hamas çatışmalarına ilişkin anlaşma üzerinde çalıştığını belirtmişti. Ancak, Cezayir'in sunduğu karar taslağının bu çabaları boşa çıkarabileceğini ifade ederek, "Taslak bu haliyle oylamaya sunulacak olursa kabul edilmeyecektir" demişti. Thomas-Greenfield, ABD Başkanı Joe Biden'ın bölgedeki liderlerle yaptığı telefon görüşmelerine rağmen taslağın olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

İNGİLTERE ÇEKİMSE TUTUMUNU KORURKEN, DİĞER ÜYELER DESTEK VERDİ

İngiltere'nin çekimser oy kullanmasının ardında, taslağın metniyle ilgili belirli endişeler olduğu belirtildi. Diğer 13 üye ise ateşkes çağrısını destekleyerek, bölgedeki çatışmaların bir an önce durması ve insani yardımların ulaştırılabilmesi için adımlar atılmasını talep etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rio Grande do Sul'da Ölü Sayısı Artıyor
İran Yetkilisi: İsrail'in Nükleer Tehdidi Stratejimizi Değiştirebilir!
Ukrayna'nın Belgorod Saldırısı: 12 Ölü, Rusya'dan Sert Tepki!
Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Şoygu'yu görevden aldı
İran'da Kadın Cinayetleri: Artan Vakalar Endişe Verici