İngiltere İş Piyasası: İşsizlik Yüzde 4,3'e Yükseldi, İstihdam Oranı %74,5 Oldu

İngiltere'de işsizlik %4,3'e yükseldi, istihdam %74,5 oldu. Çalışanların maaşları yıllık %6 artış gösterdi. ONS, iş gücü piyasasında soğuma belirtileri olduğunu vurguluyor. Enflasyona göre ayarlanmış ücret artışı son 2 yılın en yükseği.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin iş gücü piyasası verilerini duyurdu. Rapora göre, işsizlik oranı %4,3'e yükselerek son 10 ayın en yükseği oldu. İstihdam ise %74,5 olarak kaydedildi. Çalışanların maaşlarındaki artış ise dikkat çekti; düzenli maaşlar yıllık %6 artarken, enflasyona göre ayarlanmış ücret artışı son 2 yılın en yükseği olarak kaydedildi. ONS yetkilileri, iş gücü piyasasında soğuma işaretleri olduğunu belirtti.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin iş gücü piyasası verilerini açıkladı. Verilere göre, işsizlik oranı hem yıllık hem de çeyreklik bazda artış göstererek ocak-mart döneminde %4,3'e yükseldi. İstihdam oranı ise %74,5 olarak gerçekleşti. Bu, ülkede işsizlik oranının Mayıs-Temmuz 2023 döneminden bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını gösteriyor.

Bu dönemde, İngiltere'de çalışanların ikramiyeler hariç düzenli maaşlarındaki yıllık artış %6, ikramiyeler dahil toplam maaşlardaki artış ise %5,7 olarak hesaplandı. Enflasyona göre ayarlanmış (reel) düzenli maaşlar %2, toplam maaşlar ise %1,7 oranında arttı.

ONS Ekonomik İstatistikler Direktörü Liz McKeown, iş gücü piyasasının soğuma belirtileri göstermeye devam ettiğini belirtti. McKeown, çalışanların ücretlerindeki artışın yüksek seyrini koruduğunu ve enflasyona göre ayarlanmış ücret artışının son iki yılın en yüksek seviyelerinde olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.