İngiltere Merkez Bankası 3 Yıl Sonra İlk Kez Faiz İndirdi

İngiltere Merkez Bankası, politika faizini 25 baz puan indirerek %5'e çekti. Bu, Mart 2020'den bu yana ilk faiz indirimi. Yıllık enflasyon %2 hedefine ulaşırken, PPK ekonomik büyümenin toparlandığını ve enflasyonist baskıların azalacağını belirtti.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 25 baz puan indirerek %5'e düşürdü ve Mart 2020'den bu yana ilk kez faiz indirimine gitmiş oldu. BoE Başkanı Andrew Bailey dahil 5 üyenin faiz indirimi yönünde oy kullandığı toplantıda, enflasyonun hedeflenen %2 seviyesine ulaştığı ve ekonomik büyümenin toparlandığı belirtildi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 25 baz puan indirerek %5'e düşürdü ve Mart 2020'den bu yana ilk kez faiz indirimine gitmiş oldu. Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında BoE Başkanı Andrew Bailey dahil olmak üzere 5 üye faiz indirimini desteklerken, 4 üye faizin sabit tutulması yönünde oy kullandı.

BoE, yıllık enflasyonun Mayıs ve Haziran aylarında %2 hedefine ulaştığını belirtti. Açıklamada, enflasyonun yılın ikinci yarısında hafifçe artmasının beklendiği, ücret artışları ve hizmet sektörü enflasyonunda düşüşler görüldüğü, ekonomik büyümenin ise toparlandığı ifade edildi.

PPK, enflasyona yönelik işaretleri yakından izlemeye devam edeceklerini belirtti. Açıklamada, "Manşet enflasyondaki düşüş ve enflasyon beklentilerine ilişkin göstergelerin normalleşmesi, ücret ve fiyat belirleme dinamiklerini zayıflatmaya devam edecek. Ekonomik büyüme potansiyelin altında kaldıkça ve iş gücü piyasası gevşedikçe ekonomide bir boşluk ortaya çıkacaktır. Para politikasının sıkı duruşu nedeniyle, yurt içi enflasyonist baskının önümüzdeki birkaç yıl içinde azalması bekleniyor," denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.