İngiltere Premier Liginde Cezalarda Değişim: Puan Silme yerine Lüks Vergisi mi?

İngiltere Premier Lig yönetimi, mali kuralları ihlal eden takımlara uygulanan cezalarda değişiklik yapmayı düşünüyor. Puan silme yerine lüks vergisi getirme planları yapılıyor. Ligde 14 kulübün onayı gerekiyor.

İngiltere Premier Lig yönetimi, mali kuralları ihlal eden takımlara uygulanan cezalarda revizyon yapma planları içinde. Puan silme cezasının yerine lüks vergisi getirme fikri gündemde. Ligde, bu değişiklik için 14 kulübün onayı gerekiyor.

İngiltere Premier Lig yönetimi, lig içinde mali kurallara uymayan takımlara uygulanan cezalarda değişiklik yapmayı düşünüyor. Yapılan haberlere göre, ligin yönetimi, puan silme cezası yerine NBA'de olduğu gibi belirli bir harcama limitini aştıklarında takımlara lüks vergisi getirmeyi planlıyor.

Premier Lig, kulüplerin aşırı harcamalarını kontrol altına alabilmek için ligin Kâr ve Sürdürülebilirlik Kuralları'nda değişiklikler yapmak üzere hazırlıklara başladı.

Daily Mail'in haberine göre, lig yönetimi, puan silme cezalarının takımlardaki yıldız oyuncuların transfer edilmesini engelleyebileceği endişesiyle alternatif cezalar üzerinde çalışıyor.

Bu çerçevede, ligin NBA gibi, takımlara lüks vergisi uygulanmasının düşünüldüğü ve farklı modellerin tartışıldığı belirtiliyor.

Habere göre, birçok takım lüks vergisi fikrine olumlu yaklaşıyor. Ancak, kural değişikliği için 14 kulübün onayı gerekiyor. Premier Lig yönetimi, lüks vergisinden elde edilen geliri, mali kurallara uygun olan takımlara dağıtacak.

Bu sezon Everton ve Nottingham Forest gibi takımlar, mali kuralları ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza aldı. Everton'a başlangıçta 10 puan silme cezası verilmiş, ancak daha sonra 6 puan geri iade edilmiştir. Nottingham Forest'a ise 4 puan silme cezası uygulanmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Galatasaray'da 6 milyon euroluk bir ayrılık yaşanıyor! Eyüpspor'a transfer oluyor
Stefan Kuntz'un A Milli Takım'dan ayrılmasının ardından resmen duyurulan yeni işi herkesi şaşırttı!
Arda Güler'in Vedası!
Süper Lig'de disiplin seferberliği: 8 Kulüp PFDK'ya sevk edildi
Sürat Kargo, A Milli Futbol Takımı'nın yeni sponsoru! Formalar hazır!