İngiltere Prensi William'dan Gazze paylaşımı: "Çok fazla kişi öldürüldü"

İngiltere'nin Galler Prensi William, sosyal medya hesabından İsrail'in ablukası altında olan Gazze için paylaşımda bulundu. "Bu savaşın insani neticeleri mevzusunda oldukça endişeliyim. Çok fazla kişi öldürüldü." diyen William, saldırıyı kınadı.

Britanya Kralı 3. Charles'ın oğlu Prens William, sosyal medya hesabından İsrail'in Gazze'deki saldırılarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Saldırıyı kınayan William, "7 Ekim'de Hamas tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda Orta Doğu'da patlak veren savaş ve bu savaşın insani sonuçları konusunda oldukça endişeliyim. Çok fazla kişi öldürüldü," dedi.

İNSANİ YARDIM VE REHİNE KONULARINA DA DEĞİNDİ

Filistin bölgesindeki kuşatma altında olan bölgelere daha fazla insani yardımın sağlanması gerekliliğine dikkat çekerek, yardım akışının artırılması ve rehinelerin serbest bırakılmasının hayati önem taşıdığını ifade etti.

William açıklamasının devamında, "Bazen kalıcı barışın önemi ancak insanlığın çektiği acıların boyutlarıyla karşı karşıya kaldığında ortaya çıkıyor. En karanlık saatlerde bile, umutsuzluğun öğütlerine boyun eğmemeliyiz. Daha parlak bir gelecek ihtimaline tutunmaya devam edeceğim. Bu ihtimalden umudumu kesmeyi reddediyorum," ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İran'da Kadın Cinayetleri: Artan Vakalar Endişe Verici
Namur'da Göstericiler İsrail'e Silah Satışını Protesto Etti
ABD Dışişleri Bakanı: İsrail'in Gazze'deki Sivil Koruma Planı Yetersiz
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki Operasyonları Hakkında Açıklama Yaptı
Putin'in Yeni Kabine Atamaları: Rusya'da Hükümet Değişiklikleri