İngiltere ve Galler'de İflas Başvuruları Bir Yıldan Uzun Sürenin En Yüksek Seviyesine Ulaştı

İngiltere İflas Servisi'nin raporuna göre, artan faiz oranları ve ekonomik zorluklar nedeniyle İngiltere ve Galler'deki iflas başvuruları geçen ay bir yıldan uzun süredir en yüksek seviyeye çıktı. 2.361 şirket iflas etti, bu sayı Mayıs 2023'ten bu yana en yüksek rakam.

İngiltere İflas Servisi'nin raporu, artan faiz oranlarının şirket bütçelerini zorladığını ve bu nedenle İngiltere ile Galler'deki iflas başvurularının geçen ay bir yıldan uzun süredir en yüksek seviyeye ulaştığını gösterdi. Geçen ay 2.361 şirket iflas etti, bu sayı Mayıs 2023'ten bu yana en yüksek oranı temsil ediyor.

İngiltere İflas Servisi'nin Cuma günü açıkladığı rapora göre, artan faiz oranlarının şirket bütçelerini zorlaması sonucu İngiltere ve Galler'deki iflas başvurularının sayısı geçen ay, bir yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

Resmi verilere göre, geçen ay İngiltere genelinde 2.361 şirket iflas etti; bu, geçen yılın aynı ayına kıyasla %17'lik bir artışa işaret ediyor. Raporda, bu sayının Mayıs 2023'ten bu yana en yüksek olduğu ve 2000 yılından bu yana kaydedilen en yüksek üçüncü iflas sayısı olduğu belirtildi.

Verilere göre, konut piyasasındaki düşüşten en çok etkilenen sektör inşaat oldu; Ocak-Mayıs 2024 arasında 1.700 inşaat şirketi iflas etti. Perakende, toptan satış, konaklama, yiyecek hizmetleri, restoranlar ve barlar gibi ticaret sektörleri ise tüketici talebindeki azalmadan etkilenerek ortalama 3.000 iflas başvurusu yaptı.

Raporda, İngiltere'deki işletme iflaslarının, hükümetin Covid-19 sırasında uyguladığı destek önlemlerinin kaldırılmasından sonra arttığı ve şu anda pandemiden önceki seviyelerin oldukça üzerinde olduğu vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.