İngiltere'de Bıçaklı Saldırı Sonrası Şiddetli Protesto: 39 Polis Yaralandı

Southport'ta bıçaklı saldırıda üç çocuk hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Salı akşamı düzenlenen protestoda 39 polis yaralandı, bir polis minibüsü ateşe verildi. Göstericiler arasında aşırı sağcı grubun bulunduğu belirtiliyor. Saldırı terör bağlantılı olarak değerlendirilmedi.

Southport'ta düzenlenen bıçaklı saldırıda üç küçük kız çocuğu hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Salı akşamı düzenlenen protestoda 39 polis yaralanırken, göstericiler bir polis minibüsünü ateşe verdi ve bir dükkan yağmalandı. Olayların ardından aşırı sağcı grubun müdahil olduğu ve sosyal medyada yayılan yanlış bilgilerin kışkırttığı belirtildi.

Pazartesi günü İngiltere'nin kuzeydoğusundaki Southport kasabasında düzenlenen bıçaklı saldırıda üç küçük kız çocuğu hayatını kaybetti. Salı akşamı düzenlenen protesto gösterisinde göstericiler polisle çatıştı, 39 polis yaralandı. Olaylarda 12 polis olay yerinde tedavi edilirken, hastaneye kaldırılan 27 polisten sekizinin durumu ağır.

Merseyside Polisi, göstericiler arasında aşırı sağcı İngiliz Savunma Birliği'ne (EDL) mensup kişilerin olduğunu düşünüyor. Göstericiler, bir polis minibüsünü ateşe verdi ve bir dükkânı yağmaladı. Gösteriler, saldırıda yaşamını yitirenlerin anıldığı yerden birkaç sokak uzakta ve bir cami civarında başladı. Polis yetkilileri, sosyal medyadaki yanlış paylaşımların şiddet olaylarını körüklediğini belirtti.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, göstericileri kınadı ve "Southport halkı, başlarına gelen dehşet sonrası sersemlemiş durumda. Desteğimizi ve saygımızı hak ediyorlar" dedi. Starmer, göstericilerin anma törenini "şiddet ve eşkıyalıkla gasp ettiklerini" ve yas tutanlara hakaret ettiklerini vurguladı, olay çıkaranlar hakkında hukuki işlem başlatılacağı mesajını verdi.

İçişleri Bakanı Yvette Cooper, yaşananları "dehşet verici" olarak nitelendirirken, "Polise saldıran haydutların yas tutan halka saygısı yok. Bu tam bir rezalet" ifadelerini kullandı.

Bıçaklı saldırıda yaşamını yitiren çocukların isimleri ve yaşları: Alice Dasilva Aguiar (9), Bebe King (6) ve Elsie Dot Stancombe (7). Saldırı, çocukların Taylor Swift temalı bir dans etkinliğinde olduğu bir merkezde gerçekleşti. Saldırıda beşi ağır, sekiz çocuk yaralandı ve iki yetişkinin durumu da ağır. Şüpheli olarak 17 yaşında bir erkek gözaltına alındı. Şüphelinin ailesinin Ruanda'dan İngiltere'ye geldiği biliniyor. Polis, saldırıyı "terör vakası olarak" değerlendirmedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.