İngiltere'de Cezaevi Memurları Mahkumla İlişki Yaşadı, Hapis Cezası Aldı

İngiltere'de Rochdale'deki cezaevinde görevli iki kadın memur, aynı mahkumla yasa dışı ilişkiye girdikleri gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. Bates 2 yıl 8 ay, Wilkes ise ertelenmiş 12 ay hapis cezası aldı. İkilinin ilişkisi, polis tarafından yapılan arama sonucunda ortaya çıktı.

İngiltere'nin Rochdale şehrindeki cezaevinde görevli Aleesha Bates ve Jodie Wilkes, aynı mahkumla yasadışı ilişki yaşadıkları gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. Mahkumun hücresinde yapılan aramada ilişkiye dair kanıtlar bulundu. Bates 2 yıl 8 ay, Wilkes ise ertelenmiş 12 ay hapis cezasına mahkum edildi.

İngiltere'de, Rochdale'de bir cezaevinde görevli olan Aleesha Bates ve Jodie Wilkes adlı iki kadın cezaevi memuru, aynı mahkumla yasa dışı ilişki yaşadıkları gerekçesiyle mahkemeye çıkarıldılar. Bates ve Wilkes, kamu görevini kötüye kullanma suçlamalarını kabul ederek Bolton Kraliyet Mahkemesi'nde yargılandılar ve hapis cezasına çarptırıldılar. Bates, 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılırken, Wilkes ise 2 yıl ertelenmiş 12 ay hapis cezasına mahkum edildi.İkilinin suçunu ortaya çıkaran unsur, uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla hüküm giymiş bir mahkumla duygusal ilişkiye girmeleriydi. Polis, mahkumun hücresinde yaptığı aramada ilişkiye dair kanıtlar buldu ve bu durum adli makamlara bildirildi.Ayrıca, mahkumun Bates'e ve ailesine borç para vermesi sonrasında Bates'i tehdit ettiği de belirtildi. Mahkum, parayı geri ödememesi durumunda Bates'in evine saldıracaklarını iddia etti. Bates ise polise, mahkuma karşı duygusal bir bağının olduğunu öne sürerek ilişkiyi savundu. Bu olay, cezaevi personelinin etik davranışlarına ilişkin ciddi endişeleri ortaya çıkardı ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.